Menu

Zoek op Delichef

Volg ons op Bloglovin’

© 2012 BlogName - All rights reserved.

Firstyme WordPress Theme.
Designed by Charlie Asemota.

Quiche met brie, zongedroogde tomaten en pecannoten

2 december 2014 - Author: Linda - 4 reacties

Ik ben al een hele tijd aan het experimenteren met quiche. Ik kan namelijk maar geen goed recept vinden voor een bodem! Ze zijn te droog, te nat of te smakeloos. Als iemand een goed recept heeft voor een bodem hoor ik het dus graag! Tot die tijd gebruik ik het liefst bladerdeeg als bodem voor quiche. Bladerdeeg is altijd lekker.

Zeker met bladerdeeg is deze quiche lekker snel klaar. Het is natuurlijk veel te veel voor twee personen, maar dat is helemaal niet erg. De restjes zijn goed op te warmen en ook erg lekker voor lunch! Helaas zijn de foto’s erg slecht gelukt, maar ik wil het recept toch graag met jullie delen!

Quiche met brie, zongedroogde tomaatjes en pecannoten1

Nodig voor een quiche met een doorsnede van 25 centimeter:

  • een plak bladerdeeg groot genoeg om de vorm te bekleden
  • 150 gram spinazie (ontdooid als je diepvriesspinazie neemt, geblancheerd, uitgeknepen en gepureerd als je verse spinazie gebruikt)
  • 100 gram crème fraîche
  • 4 eieren
  • 100 gram brie
  • 50 gram zongedroogde tomaten
  • 50 gram pecannoten

Quiche met brie, zongedroogde tomaatjes en pecannoten2

Aan de slag:

Verwarm de oven voor op 150 graden.

Bekleed een springvorm met een doorsnede van 25 centimeter met het bladerdeeg. Snijd het overtollig bladerdeeg langs de randen weg. Prik hier met een vork gaatjes in, zodat het niet te veel opbolt tijdens het bakken.

Klop de eieren los. Meng hier de crème fraîche en de spinazie doorheen. Breng dit op smaak met peper en zout. Schenk dit mengsel in de beklede taartvorm.

Snijd de brie in plakjes en de zongedroogde tomaten in kleine stukjes. Verdeel de brie, zongedroogde tomaten en pecannoten over de quiche. Bak dit geheel voor 35 minuten.

Quiche met brie, zongedroogde tomaatjes en pecannoten3

Categories: Diner, Lunch

Discussion (4 reacties)

  1. Ik hou van quiche! Deze variant lijkt me ook erg lekker, leuke blog!

    • by Linda
      Beantwoorden

      Dankjewel 🙂 leuk dat je een reactie achterlaat! Ik ben ook gek op quiche en dit is echt wel een bijzonder lekkere variant.

  2. Hi Linda,
    Spuit 11 hier… ;). Ik wilde je graag bedanken voor dit recept voor de foodblogswop april, http://sharelovenotsecrets.com/nl/quiche-met-geitenkaas-zongedroogde-tomaten-en-pecannoten/. Echt overheerlijk….
    Ik ga ‘m snel nog een keer maken. Groot succes!!!

    Ik zag ook je bericht op FB. Comment issue is gefixt (hele site niet overigens :))

    • by Linda
      Beantwoorden

      Haha alsnog bedankt voor je reactie! Leuk om te horen dat het zo goed is bevallen. 🙂

Geef een reactie