Menu

Zoek op Delichef

Volg ons op Bloglovin’

© 2012 BlogName - All rights reserved.

Firstyme WordPress Theme.
Designed by Charlie Asemota.

Couscous met feta, abrikozen en amandelen

14 mei 2015 - Author: Linda - 2 reacties

Ik heb gedroomd van deze couscous. Jaren geleden at ik dit een keer bij een vriendinnetje en sindsdien heb ik het niet uit m’n hoofd kunnen krijgen. Toch heb ik het om een of andere reden ook nog nooit gemaakt. Hoog tijd om dat toch maar eens te doen, dus!

Couscous met feta, abrikozen en amandelen - 6

De couscous is precies zo geworden als dat ik hem wilde hebben. Ik vond het echt heerlijk. Alleen.. en dit maakt mij heel verdrietig.. Dennis vond het niet zo heel erg lekker.. Hij at het overigens wel gewoon, maar het is toch veel leuker om iets om tafel te zet waar hij net zo van smult als ik.

Ik droom ondertussen nog steeds van deze couscous, want het was nog lekkerder dan dat ik me herinnerde. Het is zoet, zout, kruidig, helemaal perfect!

Nodig voor 2 personen:

  • 150 gram couscous
  • 1 ui
  • 2 puntpaprika’s
  • 100 gram feta
  • 100 gram gedroogde abrikozen
  • 50 gram amandelen (geroosterd, ongezouten)
  • korianderpoeder
  • komijnpoeder
  • kaneel (dit klinkt misschien raar in een hartig gerecht, maar de kaneel geeft deze couscous de typerende smaak)
  • olijfolie
  • peper en zout

Couscous met feta, abrikozen en amandelen - 2

Aan de slag:

Dit is een supersnel gerechtje, dus je kan beginnen met het wellen van de couscous. Doe de couscous in een kom en giet hier 150 mL kokend water op. Dek dit af en laat het 5 minuten staan. Laat het vervolgens onafgedekt staan totdat je de couscous nodig hebt.

Snijd de ui in blokjes en de puntpaprika’s in smalle reepjes. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de ui en de paprika tot ze zacht zijn.

Snijd ondertussen de feta in blokjes en de abrikozen in reepjes.

Voeg, zodra de ui en de paprika zacht zijn, het korianderpoeder, komijnpoeder en kaneel toe. Doe dit naar smaak. Ik schat dat ik van elk een halve theelepel heb gebruikt. Bak dit een minuutje mee en voeg dan de couscous toe. Bak dit geheel even door en zorg dat alles goed gemengd is. Breng op smaak met peper en zout.

Roer als laatste de feta, abrikozen en amandelen door de couscous en serveer het geheel direct.

Couscous met feta, abrikozen en amandelen - 5

Categories: Diner - Tag: , , , , , ,

Discussion (2 reacties)

  1. by marja
    Beantwoorden

    Vandaag heb ik dit recept geprobeerd. helaas had ik geen couscous in huis dus heb ik quinoa gebruikt. Zoals ik al een beetje verwachtte is dit niet helemaal mijn ding. Volgende keer gebruik ik minder abrikoos en amandel en voeg ik nog iets zouts toe. Ik weet nog niet wat maar ik zit te denken aan bacon of chorizo. Ik ga het dus toch nog een keer proberen 😉

    • by Linda
      Beantwoorden

      Ik kan toch niet de enige zijn die dit lekker vindt? 😉 Ik voel me nu wel heel eenzaam. Maar volgens mij vond ik het de eerste keer dat ik het at ook helemaal niet lekker.. Misschien is het een kwestie van wennen 😉

Geef een reactie