Menu

Zoek op Delichef

Volg ons op Bloglovin’

© 2012 BlogName - All rights reserved.

Firstyme WordPress Theme.
Designed by Charlie Asemota.

Andijviestamppot

17 maart 2015 - Author: Linda - Geen reacties

Sinds ik eetdagboekjes maak, is het niet echt meer een verrassing wat voor recepten er online zullen gaan komen. Afgelopen zondag zag je deze andijviestamppot al langs komen. Hier had ik al zo lang zin in! En het beviel zo goed, dat we het deze week gewoon nog een keer hebben gegeten. Dit keer niet met een speklapje, maar met een bal gehakt.

Stamppot andijvie1

Andijviestamppot is mijn favoriete stamppot. Zuurkoolstamppot maakt een goede tweede, maar deze blijft toch mijn favoriet. Ik maak mijn andijviestamppot altijd met spekjes en blokjes kaas, zoals mijn moeder vroeger deed. Nootjes erin zijn ook lekker, pecannoten bijvoorbeeld, of cashewnoten. Doe wat je zelf lekker vindt! Dit is mijn basis.

Stamppot andijvie3

Nodig voor 2 personen:

  • 1 kilo kruimige aardappelen
  • 400 gram fijn gesneden andijvie
  • 125 gram spekblokjes
  • 150 gram kaas
  • 150 mL melk
  • 25 gram boter

Stamppot andijvie2

Aan de slag:

Kook de aardappelen tot ze goed gaar zijn. Dit duurt ongeveer 20 minuten, maar is ook afhankelijk van hoe groot je de aardappelen hebt gelaten. Test met een vork of de aardappelen makkelijk uit elkaar vallen.

Bak ondertussen de spekblokjes uit en snijd de kaas in blokjes. Verwarm de melk.

Stamp de aardappelen met de warme melk en de boter. Meng vervolgens de andijvie, de spekjes en de kaas erdoorheen en verwarm het geheel nog even boven zacht vuur. Tip: gebruik voor het mengen van de andijvie niet de stamper! De andijvie blijft dan in de stamper hangen. Een spatel werkt beter.

Serveer de stamppot met jus en eventueel een stukje vlees.

Stamppot andijvie4

Categories: Diner - Tag: , , ,

Geef een reactie