Menu

Zoek op Delichef

Volg ons op Bloglovin’

© 2012 BlogName - All rights reserved.

Firstyme WordPress Theme.
Designed by Charlie Asemota.

Aspergesoep

12 mei 2015 - Author: Linda - Geen reacties

Vandaag eindelijk het lang verwachte recept voor aspergesoep! Ik ben echt gek op deze soep. Vroeger moest ik niet zo veel hebben van asperges, maar ik kon niet wachten op de soep die we de volgende dag zouden eten.

Aspergesoep - 2

Inmiddels vind ik asperges ook erg lekker. Ik zal binnenkort een aantal receptjes delen die erg lekker zijn voor bij de asperges. Om de asperges zelf te maken, hoef je ze alleen maar goed te schillen, de kontjes eraf te snijden en dit vervolgens 12 minuten te koken. Ik kook de asperges samen met de kontjes en de schillen, zodat ik van het kookvocht daarna gelijk soep kan maken.

Aspergesoep - 4

Nodig voor 2 liter soep:

  • 500 gram asperges (deze heb je alleen nodig om het kookvocht van te trekken, eet ze dus gewoon de eerste dag, zodat je van het kookvocht de tweede dag soep kan maken)
  • 2 liter water
  • 2 bouillonblokjes
  • 50 gram bloem
  • 50 gram boter
  • 100 ml slagroom

Aspergesoep - 3

Aan de slag:

Schil de asperges goed. Aspergeschillen zijn vrij hard, dus het is echt niet lekker als deze op je asperges blijven zitten. Snijd vervolgens twee centimeter af van de onderkant van de asperges. Doe de schillen en de kontjes eerst in de pan en leg de asperges daarop, zodat je deze er straks makkelijk af kan halen. Schenk hier twee liter water op. Breng het water aan de kook. Laat het 12 minuten koken.

Haal de asperges nu uit de pan. Deze zijn klaar om te eten. Hou er eventueel een paar apart voor in de soep.

Schenk het kookvocht door een zeef en vang het op in een kom. Druk het vocht met een pollepel goed uit de schillen en kontjes, zodat er zo min mogelijk van de smaak verloren gaat.

Smelt de boter in een soeppan. Voeg vervolgens de bloem toe en bak dit een minuutje. Schenk vervolgens beetje bij beetje het kookvocht toe en roer het goed door. Zorg dat het vocht helemaal is opgenomen voordat je weer wat toevoegt. Zodra het vloeibaar wordt, kan je de rest van het kookvocht in een keer toevoegen (dit is ongeveer halverwege).

Voeg de bouillonblokjes toe en laat de soep ongeveer 10 minuten koken. Zet dan het vuur uit en roer de slagroom door de soep.

De soep is zo al lekker, met een stokbroodje bijvoorbeeld, maar je kan ook stukjes asperge, gekookt ei en ham toevoegen om er een maaltijdsoep van te maken. Dat ga ik de volgende keer doen!

Aspergesoep - 1

Categories: Soep - Tag: , ,

Geef een reactie