Menu

Zoek op Delichef

Volg ons op Bloglovin’

© 2012 BlogName - All rights reserved.

Firstyme WordPress Theme.
Designed by Charlie Asemota.

Boterkoek

2 november 2014 - Author: Linda - 1 reactie

Wat mijn mannetje wil, krijg hij meestal ook. Toen Dennis mij vroeg om een keer zelf boterkoek te maken, ben ik dan ook snel op zoek gegaan naar recepten. En wat bleek? Boterkoek is ontzettend simpel om zelf te maken!

Voor het maken van boterkoek heb je maar een paar ingrediënten nodig, dingen die ik eigenlijk altijd wel in huis heb. Verder is het alleen maar een kwestie van kneden en wachten. De juiste temperatuur en baktijd was wel even zoeken, maar dat was niet vervelend, want de mislukte boterkoek smaakte ook prima. Hieronder het recept voor de perfecte boterkoek.

Boterkoek2

Nodig voor 1 boterkoek:

  • 300 gram roomboter
  • 200 gram suiker
  • 300 gram bloem
  • snufje zout
  • 1 ei losgeklopt, om de boterkoek te bestrijken

Aan de slag:

Meng de boter met de suiker. Zorg dat dit goed gemengd is, zodat je geen klontjes suiker krijgt. Kneed vervolgens de bloem en het zout erdoorheen, tot je een samenhangend deeg krijgt. Verpak het deeg in plasticfolie en leg het ongeveer een uur in de koelkast.

Druk het deeg in de vorm. Er zijn speciale boterkoekvormen, ik heb een gewone taartvorm met een doorsnede van 24 centimeter gebruikt. Bestrijk de bovenkant van de boterkoek met het losgeklopte ei. Laat dit een half uur staan, verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C.

Bestrijk na dit half uur de boterkoek nogmaals met het losgeklopte ei. Trek vervolgens met een vork ruitjes in de boterkoek. Deze ruitjes zorgen ervoor dat het eistrijksel niet loslaat tijdens het bakken. Het laagje ei zorgt ervoor dat je boterkoek mooi bruin wordt en gaat glanzen, maar ook dat de boterkoek niet uitdroogt. Bak de boterkoek voor 20 minuten.

En nu het moeilijkste deel: laat de boterkoek vervolgens helemaal afkoelen. Als de boterkoek net uit de oven komt, is hij nog heel zacht, hij wordt vanzelf steviger als je hem af laat koelen. De volgende dag is hij nog lekkerder! Geniet ervan!

Boterkoek3

Categories: Zoet - Tag: , , , ,

Discussion (1 reactie)

Geef een reactie