Menu

Zoek op Delichef

Volg ons op Bloglovin’

© 2012 BlogName - All rights reserved.

Firstyme WordPress Theme.
Designed by Charlie Asemota.

Broccolisoep

7 december 2014 - Author: Linda - 1 reactie

Broccolisoep is een van mijn favoriete soepen. Mensen kijken me iedere keer raar aan als ik vertel hoe lekker ik dit vind, maar proef het maar eens, dan kom je er vanzelf achter!

Het zoute van de rauw ham maakt het helemaal af. Wat me ook lekker lijkt is om wat geitenkaas toe te voegen. Ik denk dat het zoete van geitenkaas hier ook erg lekker bij is. Dat ga ik de volgende keer proberen!

Broccolisoep4

Nodig voor vier kommen soep:

  • ongeveer 500 gram broccoli, de stronk kan je ook gewoon gebruiken
  • 1 liter bouillon
  • 30 gram boter
  • 30 gram bloem
  • 125 mL crème fraîche
  • rauwe ham
  • basilicum

Broccolisoep3

Aan de slag:

Kook de broccoli in de bouillon tot het zacht is. Met zo’n 20 minuten zit je zeker goed. Pureer dit daarna met de staafmixer.

Smelt de boter met de bloem in een ruime pan. Laat de bloem even garen, zodat de smaak van de rauwe bloem eraf is. Voeg beetje bij beetje de bouillon toe. Wacht steeds tot de bouillon helemaal is opgenomen voordat je weer wat toevoegt. Kook dit even door.

Zorg dat de soep nu verder niet meer kookt. Voeg de zure room toe en verwarm dit even.

Bak de rauwe ham kort in een droge pan. Verkruimel de gebakken ham en snijd de basilicum in reepjes.

Schep de soep in kommen en strooi hier de ham en de basilicum overheen.

Broccolisoep1

Categories: Soep - Tag: ,

Discussion (1 reactie)

  1. […] van alle soorten groente een soep te maken. Op Delichef heb ik al aardig wat soepen gedeeld, zoals broccolisoep, paprikasoep en bloemkoolsoep en ik vind elke soep ontzettend lekker. Courgette is een van mijn […]

Geef een reactie