Menu

Zoek op Delichef

Volg ons op Bloglovin’

© 2012 BlogName - All rights reserved.

Firstyme WordPress Theme.
Designed by Charlie Asemota.

Broodje vitello tonnato

15 november 2014 - Author: Linda - Geen reacties

Vitello tonnato is een heerlijk Italiaans voorgerecht van fricandeau met tonijnmayonaise en kappertjes. Net zoals wel meer voorgerechten, is het prima om te zetten in een lekker broodje.

In het weekend vind ik het leuk om wat uitgebreider te lunchen of te ontbijten. Zo maken we in de weekenden dat de kinderen er zijn inmiddels standaard Danerolles voor ontbijt. Als ze er niet zijn, kies ik meestal voor een luxe broodje voor lunch. Dit broodje is heel geslaagd voor een luxe lunch!

Broodje Vitello Tonnato1

Nodig voor 2 broodjes:

  • 2 pistoletjes
  • 100 gram fricandeau
  • ½ blikje tonijn
  • 1 eetlepel mayonaise
  • ½ eetlepel kappertjes
  • een handje sla
  • een paar olijven
  • een paar zongedroogde tomaatjes
  • peper en zout

Broodje Vitello Tonnato3

Aan de slag:

Meng de tonijn met de mayonaise en kappertjes en breng op smaak met peper en zout. Snij de olijven doormidden en de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes.

Snij de broodjes open en beleg ieder broodje met een beetje sla, de fricandeau en de tonijnmayonaise. Verdeel hier de olijven en de zongedroogde tomaatjes overheen. Doe de broodjes dicht en ze zijn klaar om op te eten!

Broodje Vitello Tonnato2

Categories: Lunch - Tag: , , , , , ,

Geef een reactie