Menu

Zoek op Delichef

Volg ons op Bloglovin’

© 2012 BlogName - All rights reserved.

Firstyme WordPress Theme.
Designed by Charlie Asemota.

Brownies met caramel en pecannoten

23 mei 2015 - Author: Linda - Geen reacties

Bakken is de laatste tijd niet echt mijn ding. Ik vind het wel leuk om te doen, maar het komt er gewoon niet van. Ik ben de hele dag aan het werk, ’s avonds kook ik, drie keer per week loop ik hard, in het weekend zijn we vaak aan het klussen en tussendoor moet ook het huishouden nog gedaan worden. Je snapt wel dat er dan weinig tijd overblijft voor bakken.

Brownies met caramel en pecannoten - 2

Gelukkig is er iemand die dit op een of andere manier wel allemaal voor elkaar krijgt. Ze combineert dit zelfs nog met een studie. En toch vindt ze de tijd om te bakken. Ik heb het over mijn moeder. Ze maakte deze brownie om te vieren dat ze geslaagd is voor het theoriedeel van haar opleiding (de zoveelste). Het mag wel duidelijk zijn dat ik ongelooflijk trots op haar ben.

Van haar heb ik dit recept voor brownies gekregen. Zij heeft ook de brownie gebakken die hier op de foto staat. Ik heb ze alleen maar gegeten en op de foto gezet. En serieus, dit zijn de lekkerste brownies die ik ook gegeten heb. Wil je iemand heel gelukkig maken, maak dan deze brownies.

Dit recept maakt trouwens echt een gigantische brownie. Hier heb je een bakvorm van 22,5 x 33,5 cm voor nodig. Wil je iets minder extreem veel, halveer het recept dan. Dan heb je genoeg aan een bakvorm van ongeveer 20 x 20 cm.

Brownies met caramel en pecannoten - 5

Nodig voor een gigantische brownie:

  • 375 gram pure chocolade (zo puur mogelijk)
  • 375 gram roomboter
  • 500 gram suiker
  • 6 eieren
  • vanille-extract
  • 225 gram bloem
  • 1 theelepel zout
  • 250 gram fudge
  • 125 ml slagroom
  • 150 gram ongezouten pecannoten
  • 125 gram pure chocolade

Brownies met caramel en pecannoten - 4

Aan de slag:

Verwarm de oven voor op 165 graden.

Vet het bakblik in. Bekleed het bakblik met bakpapier en vet dat bakpapier ook in. Op deze manier zorg je dat er absoluut niets blijft plakken.

Smelt 375 gram chocolade met 375 gram boter (au bain-marie of in de magnetron). Roer tot de chocolade helemaal gesmolten is.

Klop de eieren en de vanille schuimig. Zeef in een andere schaal de bloem en voeg het zout toe.

Laat het chocolademengsel wat afkoelen. Voeg dan een beetje van het chocolademengsel bij de eieren en vanille, zodat de eieren op temperatuur komen. Voeg dan de eieren bij de chocolade. Voeg ook de suiker toe en klop dit goed door. Spatel vervolgens de bloem er door.

Schep de helft van het beslag in het bakblik en bak 25 minuten totdat het stevig aanvoelt.

Smelt ondertussen de fudge en de slagroom in een pan met dikke bodem. Roer deze totdat het glad is. Voeg hier de 75 gram pecannoten aan. Smeer dit mengsel uit over de eerste helft van de brownie. Bestrooi met 125 gram pure chocola. Schep het overgebleven browniemengsel over de brownie en bestrooi met de andere 75 gram pecannoten. Zet nog 25 minuten in de oven.

Brownies met caramel en pecannoten - 3

Categories: Zoet - Tag: , , , ,

Geef een reactie