Menu

Zoek op Delichef

Volg ons op Bloglovin’

© 2012 BlogName - All rights reserved.

Firstyme WordPress Theme.
Designed by Charlie Asemota.

Chili con carne

23 december 2014 - Author: Linda - Geen reacties

Als buiten koud, winderig en regenachtig is, eet ik graag maaltijden die lekker opwarmen. Chili con carne is typisch zo’n maaltijd. Het kost even wat tijd om te maken, maar dat is het zeker waard!

Bovendien kan je het bereiden van tevoren al doen, zodat je na werk de chili con carne alleen hoeft op te warmen. Serveer de chili con carne bijvoorbeeld met rijst, pasta, of zoals ik met nachos en veel kaas.

Chili1

Nodig voor 4 personen:

  • 300 gram gehakt
  • 1 paprika
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 150 mL rode wijn
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 1 groot blik kapucijners
  • komijnpoeder
  • korianderpoeder
  • oregano
  • chillipoeder
  • olijfolie
  • peper en zout

Chili2

Aan de slag:

Snijd eerste de paprika in blokjes, snipper de ui en snijd de knoflook en rode peper fijn. Verwijder de zaadjes van de rode peper als je de chili iets minder heet wil. Ik vind het zelf altijd prettig als de paprika en ui vrij klein gesneden zijn, maar dit is een kwestie van voorkeur.

Verwarm wat olijfolie in een grote pan en bak het gehakt met wat peper en zout. Voeg als het gehakt bijna gaar is alle groenten toe, dus de paprika, de ui, de knoflook en de rode peper. Bak dit voor een minuut of 8, tot de groenten zacht zijn.

Blus dit af met de rode wijn. Kook de rode wijn ongeveer 2 minuten mee. Voeg dan de tomatenpuree en de kruiden toe en bak dit nog ongeveer 1 minuut. De kruiden moet je een beetje naar smaak doen. Ik neem ongeveer een eetlepel oregano, een theelepel komijnpoeder en korianderpoeder en een snufje chilipoeder (ik hou niet zo van heel pittig).

Giet ondertussen de kapucijners af en spoel ze even af met koud water. Voeg tenslotte de tomatenblokjes en de kapucijners toe en eventueel wat water. Laat dit geheel minstens een uur zachtjes koken.

Chili3

Categories: Diner - Tag: , , , , ,

Geef een reactie