Menu

Zoek op Delichef

Volg ons op Bloglovin’

© 2012 BlogName - All rights reserved.

Firstyme WordPress Theme.
Designed by Charlie Asemota.

Ciabatta met rauwe ham en mozzarella

15 februari 2015 - Author: Linda - Geen reacties

Na een week van afwezigheid, is het weer de hoogste tijd voor een nieuw artikel. Ik ben al ruim een week niet fit. Het avondeten heeft de afgelopen week dan ook voornamelijk bestaan uit soep, snelle pasta’s en brood. ’s Avonds heb ik niet meer gedaan dan op de bank hangen en slapen. Het bloggen stond dus even op een laag pitje. Gelukkig gaat het weer een stukje beter en ik zit weer vol inspiratie!

Ciabatta met rauwe ham en mozzarella12

Vandaag vond ik het weer de hoogste tijd voor een lekker broodje. Ik had dit broodje al tijden in m’n hoofd, nu was eindelijk de tijd aangebroken om het ook te proberen. En dit broodje gaat vaker op het menu komen!

Ciabatta met rauwe ham en mozzarella14

Nodig voor 4 broodjes

  • 4 ciabattas
  • 2 eetlepels pesto
  • 2 handjes rucola
  • 6 plakjes Italiaanse rauwe ham
  • 1 bolletje mozzarella (125 gram)

Ciabatta met rauwe ham en mozzarella13

Aan de slag

Het is niet heel moeilijk om een broodje in elkaar te zetten natuurlijk, maar hierbij toch een korte instructie.

 

Snijd de ciabattas open. Smeer op ieder broodje een halve eetlepel pesto. Leg hierop een half handje rucola. Scheur de plakken rauwe ham een beetje en beleg ieder broodje met anderhalve plak. Snijd de mozzarella in 8 plakjes en leg op ieder broodje twee plakjes. Bestrooi eventueel met wat peper (ik vond dat zelf wel lekker). Zout is niet nodig.

Ciabatta met rauwe ham en mozzarella5

Categories: Lunch - Tag: , , , ,

Geef een reactie