Menu

Zoek op Delichef

Volg ons op Bloglovin’

© 2012 BlogName - All rights reserved.

Firstyme WordPress Theme.
Designed by Charlie Asemota.

Cola-kip met rijst

12 maart 2015 - Author: Linda - 4 reacties

Oke, ik geef het toe, net als mijn ontbijttosti van vorige week klinkt ook dit een beetje gek. Maar als je het maakt, kom je er achter dat het een heel stuk minder gek is dan het lijkt. De cola geeft een heerlijke plakkerige, lichtzoete saus. In combinatie met wat gember, peper en knoflook krijg je een heel goede combinatie van smaken

Cola-kip met rijst1

De eerste keer dat ik dit maakte, at ik het met mie. Dat kan ook, maar ik vind het zelf een stuk lekkerder met rijst. Overigens kan ik nog steeds geen rijst koken. Ik probeerde het dit keer met twee vingerkootjes water op de rijst, maar toen de rijst drooggekookt was, was het overgaar. Als iemand de perfecte tip voor me heeft: graag!

Cola-kip met rijst2

Nodig voor 2 personen

 • 150 gram rijst
 • 300 gram kipfilet
 • 2 theelepels maizena
 • ketjap
 • olie
 • 1 rode peper
 • een stukje verse gember
 • 2 teentjes knoflook
 • 200 mL cola (geen light!)
 • handje cashewnoten
 • 1 lente-ui

Cola-kip met rijst5

Aan de slag:

Zet eerst de rijst op. Volg hiervoor vooral de aanwijzingen die je normaal gebruikt, want ik kan dit niet, zoals ik al zei.

Snijd de kipfilet in blokjes. Meng de maizena met een flinke scheut ketjap en roer dit door de kip. Laat de kip hier ongeveer een uur in staan.

Verhit wat olie in een flinke pan en bak hierin de kip rondom gaar. Snijd de rode peper fijn, rasp de gember en de knoflook en voeg dit toe aan de kipfilet. Bak dit kort mee en giet dan de cola bij de kip. Voeg ook nog een scheutje ketjap toe. Laat dit ongeveer een kwartier zachtjes koken, of tot de saus stroopachtig is.

Snijd de lente-ui in ringen. Roer de cashewnoten en de lente-ui door de kip en serveer de kip met de rijst.

Cola-kip met rijst3

Categories: Diner - Tag: , , , , ,

Discussion (4 reacties)

 1. Ik hou helemaal niet van cola maar dit recept maakte mij heel nieuwsgierig. Vandaag ben ik het dus maar een keer gaan proberen en het was echt lekker. Zeker voor herhaling vatbaar.

 2. by Jody
  Beantwoorden

  Kip en cola is onwijs lekker! Ik doe het meestal met een hele kip in de oven op een blikje cola… Voor de rijst; ik zet altijd een grote pan kokend water op, een theekopje zilvervliesrijst en dan 8 minuten laten koken. Afgieten en 5 minuten in een zeef laten uitdampen. Af en toe even losroeren met een vork. En dan heb ik altijd fluffy rijst! 🙂

  • by Linda
   Beantwoorden

   Klinkt ideaal, ik ga het een keer proberen!

Geef een reactie