Menu

Zoek op Delichef

Volg ons op Bloglovin’

© 2012 BlogName - All rights reserved.

Firstyme WordPress Theme.
Designed by Charlie Asemota.

Eenvoudige beurre blanc

26 mei 2015 - Author: Linda - Geen reacties

Op dit moment ben ik echt helemaal verslingerd aan asperges. Ik probeer ze iedere keer op een andere manier klaar te maken en ben dus steeds op zoek naar nieuwe recepten. Een van de recepten die ik tegen kwam was beurre blanc.

Deze saus is heerlijk in combinatie met asperges en zalm. Ik at er aardappelpuree bij, maar je zou er bijvoorbeeld ook krieltjes bij kunnen eten.
Asperges met zalm en beurre blanc saus - 2

Overigens is dit absoluut geen klassieke beurre blanc. De klassieke versie is veel ingewikkelder. Wat mij betreft is dit een goed alternatief voor een doordeweekse dag.

Nodig voor 4 personen:

  • 100 ml droge witte wijn
  • 2 sjalotjes
  • 250 boter

Asperges met zalm en beurre blanc saus - 4

Aan de slag:

Snipper de sjalotjes. Verhit de wijn met de sjalotjes in een pan. Kook dit voor de helft in.

Snijd de boter in blokjes. Roer deze stuk voor stuk door de saus tot alles is opgenomen. Breng de saus op smaak met peper en zout.

Asperges met zalm en beurre blanc saus - 5

Categories: Saus - Tag: , , , ,

Geef een reactie