Menu

Zoek op Delichef

Volg ons op Bloglovin’

© 2012 BlogName - All rights reserved.

Firstyme WordPress Theme.
Designed by Charlie Asemota.

Eggs Benedict met gerookte zalm

1 april 2015 - Author: Linda - 4 reacties

Dit is volgens mij toch wel het ultieme paasrecept. Gepocheerde eieren met hollandaisesaus. Inderdaad, een flinke uitdaging, maar met mijn tips moet het vast lukken!

Eggs Benedict1

Het allerbelangrijkste bij het pocheren van eieren is dat je eieren vers zijn. Meestal zijn eieren uit de supermarkt niet vers genoeg, dus als je een keer de mogelijkheid hebt om écht verse eieren te bemachtigen, zou ik zeker van die mogelijkheid gebruik maken. Zelf heb ik wel eieren uit de supermarkt gebruikt, maar zoals je bij m’n salade met rivierkreeftjes en ei al kon lezen, is het me niet met alle eieren gelukt. Blijkbaar werkt het ene doosje wel en het andere doosje niet.

Eggs Benedict2

De azijn in het water zorgt ervoor het het eiwit sneller stolt. Ik heb gemerkt dat dit cruciaal is bij het pocheren van eieren. De draaikolk zorgt ervoor dat het eiwit rond het eigeel draait, ook dit is erg belangrijk.

Eggs Benedict4

Nodig voor 2 personen:

 • 2 kaiserbroodjes
 • 100 gram gerookte zalm
 • 4 eieren
 • een scheutje azijn (hiervoor kan je gewone azijn gebruiken, of de witte wijnazijn die je ook voor de saus gebruikt)
 • 2 eierdooiers
 • 1 eetlepel witte wijnazijn
 • 100 gram boter
 • peper en zout

Eggs Benedict3

Aan de slag:

Zet allereerst water op om de eieren in te pocheren. Neem hiervoor een ruime pan. Breng het water aan de kook. Als het eenmaal kookt, zet het vuur dan iets lager, zodat het water net tegen de kook aan blijft, maar niet zo hard bubbelt. Voeg een scheutje azijn toe aan het water. Roer het water, zodat het een draaikolk vormt. Breek een ei in een apart kommetje en laat dit langzaam in het midden van de draaikolk zakken. Laat het ei nu verder met rust! Voor een zachte dooier laat je het ei 3 minuten pocheren, voor een harde dooier 6 minuten. Op de foto hieronder zie je het ei als je het 3 minuten hebt laten pocheren. Op deze manier kan je wel maar een ei tegelijk pocheren.

Maak ondertussen de hollandaise saus. Klopt de eierdooiers los met de eetlepel witte wijnazijn en een beetje peper en zout. Smelt de boter. Blijf de eierdooiers goed kloppen en schenk hier heel langzaam de hete boter bij. Doe dit heel langzaam, zodat de saus niet gaat schiften. Het kloppen kan je bijvoorbeeld met een staafmixer doen (dat heb ik gedaan), zodat je je arm niet helemaal lam klopt. Door de hete boter garen de eierdooiers een beetje en dikken ze in.

Snijd de kaiserbroodjes open. Leg op iedere helft een plakje zalm, daarop het gepocheerde ei en schenk hier wat van de saus overheen.

Eggs Benedict5

Categories: Lunch, Ontbijt - Tag: , , , ,

Discussion (4 reacties)

 1. Heerlijk, vooral hoe het eigeel er uit loopt! Het water loopt me in de mond 😀

 2. Hmm! Dat ziet er echt super uit. Zeker geen makkelijk gerechtje om te maken maar je uitleg is lekker duidelijk, fijn 🙂 Lijkt me echt een heerlijk.

 3. […] Eggs benedict met zalm […]

Geef een reactie