Menu

Zoek op Delichef

Volg ons op Bloglovin’

© 2012 BlogName - All rights reserved.

Firstyme WordPress Theme.
Designed by Charlie Asemota.

Eiersalade

30 december 2014 - Author: Linda - 2 reacties

Met Oud en Nieuw in het vooruitzicht, wil ik graag nog een recept voor een hapje met jullie delen. Deze salade is heel makkelijk te maken en bevat ingrediënten die je meestal wel in huis hebt, dus is een ideaal last-minute hapje.

Wist je trouwens dat zelfgemaakte eiersalade heel veel lekkerder is dan kant-en-klare eiersalade? Maak het maar eens, dan zal je het zien!

Eiersalade2

Nodig voor een portie:

  • 4 eieren
  • 50 gram mayonaise
  • verse bieslook
  • uipoeder
  • paprikapoeder
  • peper en zout

Eiersalade5

Aan de slag:

Kook de eieren hard. Mijn truc voor de perfecte hardgekookte eieren? Doe de eieren in een pan koud water. Breng dit aan de kook met de deksel op de pan. Als het water kookt, zet dan het vuur uit en laat de deksel erop zitten. Laat de eieren zo 10 minuten staan en spoel ze dan af onder koud water. Op deze manier zijn de eieren precies hard gekookt, maar zullen ze nooit te hard gekookt worden.

Laat de eieren afkoelen en snijd ze in stukjes. Je kan dit zo grof of zo fijn doen als je zelf wilt. Snijd ook de verse bieslook fijn.

Meng de eieren met de mayonaise en breng dit op smaak met de bieslook, uipoeder, paprikapoeder, peper en zout.

Eiersalade3

Categories: Hapjes - Tag: , , , , ,

Discussion (2 reacties)

  1. by Dicky van Zanten-van Elleswijk
    Beantwoorden

    Is lekker maar je kunt er ook nog een beetje sambal door doen. Dan is het lekkerpittig.

Geef een reactie