Menu

Zoek op Delichef

Volg ons op Bloglovin’

© 2012 BlogName - All rights reserved.

Firstyme WordPress Theme.
Designed by Charlie Asemota.

Enchilladas

30 november 2014 - Author: Linda - Geen reacties

Deze enchilladas maak ik al zo lang ik me kan herinneren. Het is vast geen authentieke manier om enchilladas te maken (ik ben ze in ieder geval nog nooit op deze manier tegengekomen in een restaurant), maar ze zijn wel heel erg lekker.

Ook dit is heerlijk comfort food en ideaal voor na een dag werken. Het is vrij snel klaar en in het kwartier dat het in de oven moet, kan je mooi de keuken opruimen zodat je dat na het eten niet meer hoeft te doen!

Enchilladas1

Nodig voor 4 personen:

  • 10 tortillawraps
  • 500 gram kipfilet
  • 1 bouillonblokje
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 100 gram mais
  • 150 gram geraspte kaas
  • olijfolie
  • zout en peper

Enchilladas3

Aan de slag:

Verwarm de oven voor op 175 graden. Zorg dat de kipfilet net onder water staat en kook deze met het bouillonblokje voor ongeveer 10 minuten.

Snipper ondertussen de ui en snij de knoflook fijn. Verwarm een eetlepel olie en fruit de ui en de knoflook aan. Voeg het blik tomatenblokjes toe wanneer de ui zacht is. Kook dit kort door.

Snij de kipfilet in blokjes. Meng dit met de mais en de helft van de geraspte kaas. Schep met een schuimspaan de tomatenblokjes en ui uit de pan en doe dit bij de kip. De saus mag in de pan blijven, die hebben we straks pas nodig. Meng de kip, mais, kaas en tomatenblokjes goed door elkaar.

Rol het kipmengsel in de tortillawraps en leg deze in een ovenschaal. Prik er met een vork een aantal gaatjes in en schenk de saus over de wraps. Strooi hier de geraspte kaas overheen.

Zet de ovenschaal een kwartier in de oven.

Categories: Diner - Tag: , , , , ,

Geef een reactie