Menu

Zoek op Delichef

Volg ons op Bloglovin’

© 2012 BlogName - All rights reserved.

Firstyme WordPress Theme.
Designed by Charlie Asemota.

Focaccia

2 november 2014 - Author: Linda - Geen reacties

Op een vrije dag maak ik graag iets wat iets meer tijd kost. Dit recept is absoluut niet moeilijk, maar het kost wat tijd omdat het steeds moet rijzen. Het is de moeite zeker waard! Erg lekker voor bij soep, zoals de tomatenroomsoep die ik eerder liet zien bijvoorbeeld. Leuk om een keertje te proberen. En ik durf te wedden dat je het vervolgens blijft maken, omdat het zo lekker is en zo leuk om te maken.

Focaccia09

Nodig voor 1 brood:

  • 500 gram bloem
  • 250 mL water
  • 60 mL olijfolie
  • 1 zakje gist
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 eetlepel zout
  • 2 takjes rozemarijn
  • 4 teentjes knoflook
  • grof zout
  • olijfolie

Aan de slag:

Focaccia02

Meng de bloem, het water, de olijfolie, het gist, de suiker en het zout. Kneed dit goed door voor ongeveer 10 minuten. Vorm het deeg tot een bal en laat dit ruim een uur rijzen tot het verdubbeld is.

Focaccia03Focaccia05

Spreid het deeg uit tot de maat van het brood. Ik heb het gebakken in een vorm van 32,5 x 22,5 cm, dus ik heb het deeg tot die maat uitgerekt. Prik er gaatjes in met je vingertoppen. Laat het deeg weer 25 minuten rijzen.

Focaccia06

Focaccia07

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snij de knoflook in dunne plakjes en haal de rozemarijn van de takjes en scheur ze doormidden. Verdeel de knoflook en de rozemarijn over de focaccia. Sprenkel er nog wat olijfolie overheen en bestrooi met wat grof zout. Bak de focaccia voor ongeveer 25 minuten.

Focaccia12

Focaccia14

Categories: Brood, Diner, Hapjes, Lunch, Voorgerecht - Tag: , ,

Geef een reactie