Menu

Zoek op Delichef

Volg ons op Bloglovin’

© 2012 BlogName - All rights reserved.

Firstyme WordPress Theme.
Designed by Charlie Asemota.

Foodblogswap – Quiche Lorraine

30 april 2015 - Author: Linda - Geen reacties

Deze maand deed ik voor het eerst mee aan de foodblogswap, die wordt georganiseerd vanuit de Foodbloggers Facebook-pagina. Een superleuke manier om nieuwe blogs te leren kennen!

Quiche Lorraine5

Bij de foodblogswap krijgt iedere deelnemer een blog toegewezen van een andere deelnemer. Van deze blog moet je vervolgens een recept maken en publiceren.

Ik kreeg OnzeFranseKeuken.nl toegewezen. Dit is de blog van Lisette, die in Frankrijk woont en daar een Bed&Breakfast runt. Ik moet zeggen dat dat erg aantrekkelijk klinkt!

Ik wilde graag een echt Frans recept maken, maar wel een lekker simpel recept. Zo kwam ik op de quiche Lorraine. Ik had in de koelkast nog een rol kant-en-klaar taartdeeg liggen van Tante Fanny wat ik graag wilde proberen, maar als je een goed recept wilt voor taartdeeg, zou ik het recept van Lisette aanraden. Ik heb de verhoudingen iets aangepast aan de hoeveelheden die ik in huis had, maar ik heb geen grote veranderingen aangebracht. Het was heerlijk!

Quiche Lorraine2

Nodig voor 1 quiche:

  • 1 portie taartdeeg voor hartige taart (zelfgemaakt of kant-en-klaar)
  • 125 gram spekblokjes
  • 150 gram hamblokjes
  • 4 eieren
  • 300 mL slagroom
  • 175 gram geraspte kaas
  • paprikapoeder
  • peper en zout

Quiche Lorraine4

Aan de slag:

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Vet een taartvorm in en bekleed de taartvorm met het deeg.

Verdeel de spekblokjes en de hamblokjes over de bodem van de taartvorm.

Klop de eieren los met de slagroom. Breng op smaak met peper, zout en paprikapoeder. Roer de kaas hier doorheen. Verdeel dit mengsel over de taartvorm.

Bak de quiche voor 45 minuten. Laat hem ongeveer 10 minuten afkoelen voordat je hem aansnijdt, zodat de vulling iets steviger kan worden.

Quiche Lorraine1

Categories: Diner, Lunch - Tag: , , , , ,

Geef een reactie