Menu

Zoek op Delichef

Volg ons op Bloglovin’

© 2012 BlogName - All rights reserved.

Firstyme WordPress Theme.
Designed by Charlie Asemota.

Foodblogswap – Shakshuka

3 juni 2015 - Author: Linda - Geen reacties

Deze maand mocht ik voor de foodblogswap koken van één van mijn favoriete blogs: Ongewoon Lekker, de blog van Jody.


Shakshuka - 3 kopie

Jody maakt wat ik graag zou willen maken, maar waar ik niet altijd tijd voor heb. Zo heeft ze recepten online staan voor pitabroodjes (die staan bij mij al een eeuwigheid op de planning), gnocchi (ik heb al vaker gezegd dat ik dat echt een keer moet maken en zij doet het zo makkelijk lijken!) en allerlei heerlijke zoetigheden en gerechten die iets meer tijd kosten.

Naast de ingewikkeldere dingen, heeft ze ook behoorlijk wat makkelijke en snelle recepten online staan, die prima geschikt zijn voor het einde van een werkdag. Iedere keer dat ik door de receptenlijst scroll, krijg ik weer trek. Wat staan er ontzettend veel lekkere recepten tussen!

Deze maand ben ik gegaan voor de shakshuka. Ik heb dit de laatste tijd regelmatig langs zien komen en ik wilde het ook al een tijdje graag zelf maken. De versie van Jody zag er erg lekker uit. Uiteraard heb ik er mijn eigen twist aan gegeven. Bij deze mijn variant!

Shakshuka - 4

Nodig voor 2 personen:

  • 1 ui
  • 1 paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 100 gram feta
  • 4 eieren
  • komijnpoeder
  • korianderpoeder
  • paprikapoeder
  • chilipoeder
  • gedroogde oregano
  • olijfolie
  • peper en zout

Shakshuka - 1

Aan de slag:

Snijd de ui en de paprika in blokjes en snijd de knoflook fijn.

Verhit wat olijfolie in een hapjespan en bak de ui en de paprika met wat peper en zout tot ze zacht zijn. Voeg vervolgens de komijnpoeder, korianderpoeder, paprikapoeder, chilipoeder en oregano toe. Doe dit naar smaak. Als richtlijn: een kwart theelepel komijnpoeder, korianderpoeder, paprikapoeder en chilipoeder en een theelepel oregano.

Voeg vervolgens de tomatenblokjes toe. Kook dit ongeveer vijf minuten door. Breng op smaak met zout en peper en eventueel met de overige kruiden . Maak vier kuiltjes in de tomatensaus. Breek de eiren een voor een in een kommetje en schenk ze in de kuiltjes. Kook voor ongeveer 8 minuten.

Snijd de feta in blokjes en strooi dit over de eieren in tomatensaus. Serveer met pitabroodjes.

Shakshuka - 2

Categories: Diner, Lunch - Tag: , , , , ,

Geef een reactie