Menu

Zoek op Delichef

Volg ons op Bloglovin’

© 2012 BlogName - All rights reserved.

Firstyme WordPress Theme.
Designed by Charlie Asemota.

Frambozen-witte chocolade cakejes

3 november 2015 - Author: Linda - Geen reacties

Ik ben terug! Ik weet het, het heeft even geduurd. Ik heb ook geen excuses, het kwam er gewoon even niet van.

Gisteren had ik wat te vieren. Ten eerste was de nieuwe keuken eindelijk zo ver dat ik erin aan de slag kon. De laatste paar weken heb ik geen keuken gehad, dus van die gelegenheid moest ik gelijk gebruik maken. Ten tweede bestond Delichef gisteren een jaar!

Dat vroeg natuurlijk om zoetigheid. Deze cakejes maak ik al heel lang en iedereen voor wie ik het maak wil het recept. Zelfs mijn vader, die niet van chocolade houdt, is gek op deze cakejes. Deze moet je zeker een keer proberen!

Frambozen-wittechocolade cakejes - 1

Nodig voor 16 cakejes:

  • 360 gram witte chocolade (gewoon repen, of chocolade chips)
  • 125 gram boter
  • 2 eieren
  • 100 gram suiker
  • vanille-extract
  • 130 gram bloem
  • een snufje zout
  • 100 gram frambozenjam
  • 50 gram amandelschaafsel

Aan de slag:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Spray een bakvorm van 20 x 20 centimeter in met bakspray en bekleed de vorm met bakpapier. Zorg dat het bakpapier wat boven de bakvorm uit steekt, zodat je de cake straks makkelijk uit de vorm kan krijgen. De jam gaat best een beetje plakken aan de zijkanten, dus dat is geen overbodige luxe!

Smelt de helft van de witte chocolade (dus 180 gram) samen met de boter. Ik doe dit meestal in de magnetron, het kan ook in een pannetje op laag vuur.

Klop de eieren met de suiker tot het geheel lichtgeel is van kleur. Voeg vervolgens het vanille-extract en de gesmolten boter en chocolade toe en meng het geheel goed door. Voeg dan ook de bloem en het zout toe en meng dit kort door.

Dan is het tijd om te gaan bakken! Doe twee/derde van het beslag in de bakvorm en bak dit voor 15 minuten.

Ondertussen snijd je de rest van de witte chocolade in blokjes (als je een reep hebt). Roer dit door de rest van het beslag. De jam kan je een klein beetje opwarmen, zodat het wat makkelijker smeert. Dit kan in de magnetron of in een pannetje op laag vuur. Het hoeft niet heet te worden, alleen iets vloeibaarder.

Als de 15 minuten voorbij zijn, smeer je de jam over de koek. Verspreid de rest van het beslag hier in ‘klodders’ overheen met twee lepels. Bak dit geheel nog 25 minuten. Laat de koek volledig afkoelen en snijd hem dan in 16 stukjes.

Frambozen-wittechocolade cakejes - 3

Categories: Zoet - Tag: , , , , , ,

Geef een reactie