Menu

Zoek op Delichef

Volg ons op Bloglovin’

© 2012 BlogName - All rights reserved.

Firstyme WordPress Theme.
Designed by Charlie Asemota.

Gegrilde groente met mozzarella en rookvlees

2 november 2014 - Author: Linda - Geen reacties

Dit is een heerlijke, frisse en kleurrijke salade. Ik ben gek op courgette, paprika en mozzarella, dus dit is voor mij een ideale salade. Je kan deze salade serveren als voorgerecht, maar ook als een licht hoofdgerecht met wat stokbrood. Ik heb beide manieren geprobeerd, en ze zijn allebei goed bevallen.

Gegrilde groente met mozzarella en rookvlees4

Nodig voor 2 personen als hoofdgerecht of 4 personen als voorgerecht:

  • 1 gele paprika
  • 1 rode paprika
  • 1 courgette
  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes rozemarijn
  • 4 eetlepels olijfolie
  • zout en peper
  • scheutje balsamicoazijn
  • 100 gram rucola
  • 125 gram mozzarella
  • 100 gram rookvlees

Gegrilde groente met mozzarella en rookvlees3

Aan de slag:

Snij de paprika in repen en de courgette in plakken. Hak de knoflook en de rozemarijn.

Verhit de helft van de olie in de pan en bak de courgette. Voeg als dit bijna klaar is de helft van de knoflook en de rozemarijn toe. Blus af met wat balsamicoazijn. Haal de courgette uit de pan. Verhit vervolgens de andere helft van de olie in de pan en bak de paprika. Voeg als dit bijna klaar is de andere helft van de knoflook en de rozemarijn toe. Blus dit ook weer af met balsamico. Haal de paprika ook uit de pan.

Breng de groente op smaak met wat zout en peper en laat ze een beetje afkoelen. Het lekkerst is als ze met mengen/eten nog lauwwarm zijn.

Snij ondertussen de mozzarella in blokjes. Meng de groente, de rucola en de mozzarella. Verdeel de salade over de borden en verdeel hier het rookvlees overheen.

Gegrilde groente met mozzarella en rookvlees1

Categories: Diner, Lunch, Salade, Voorgerecht - Tag: , , , , ,

Geef een reactie