Menu

Zoek op Delichef

Volg ons op Bloglovin’

© 2012 BlogName - All rights reserved.

Firstyme WordPress Theme.
Designed by Charlie Asemota.

Gnocchi Caprese

18 november 2014 - Author: Linda - 3 reacties

Dit is zoooo lekker. Ik ben gek op gnocchi. Voor mij is dit een perfect voorbeeld van comfort food. En ik had al vaker gezegd dat ik gek ben op de combinatie van tomaat, mozzarella en basilicum. Dit is nog lang niet het laatste caprese recept wat jullie te zien krijgen!

Daarnaast ben ik gek op dit soort recepten die je af maakt in de oven, omdat ik dan even m’n handen vrij heb om de keuken netjes te maken voordat het eten klaar is. Hoef ik dat na het eten tenminste niet meer te doen! En niet geheel onbelangrijk: ook dit recept is weer lekker snel klaar.

Gnocchi Caprese4

Nodig voor 2 personen:

  • 500 gram gnocchi
  • 1 ui
  • 250 gram gezeefde tomaat
  • een handje basilicum
  • 125 gram mozzarella
  • 50 gram geraspte verse parmezaanse kaas
  • 1 eetlepel olijfolie
  • oregano
  • peper en zout

Gnocchi Caprese1

Aan de slag:

Zet een pan water op, zodat dit straks kookt voor de gnocchi. Verwarm de oven voor op 175 graden.

Snij de ui in ringen. Fruit deze in de olijfolie met een beetje zout, totdat de ui zacht is. Voeg de gezeefde tomaat toe en kook dit even door. Breng de saus op smaak met oregano, peper en zout.

Als het water kookt, kook dan de gnocchi tot deze boven komt drijven. Dit duurt maar een paar minuten. Meng dit met de tomatensaus en doe dit in een ovenschaal. Strooi hier de basilicum overheen.

Snij de mozzarella in plakjes. Verdeel dit over de gnocchi. Strooi hier de geraspte parmezaanse kaas overheen. Zet de schaal ongeveer 20 minuten in de oven.

Gnocchi Caprese3

Gnocchi Caprese5

Categories: Diner - Tag: , , , ,

Discussion (3 reacties)

  1. by marja
    Beantwoorden

    Ik heb dit gerecht gemaakt maar heb ipv de gezeefde tomaat verse snoeptomaatjes en pesto genomen. Het was erg lekker.

  2. by Jos verduw
    Beantwoorden

    Hoge smaak je de gnocchi het isbmisschien een rare vraag ik bedoel niet het recept maar voor dat de gnocchi in het water gaat hoe krijg die balletjes???

    • by Linda
      Beantwoorden

      Heel eerlijk, ik koop het gewoon kant-en-klaar. Het ligt in de supermarkt bij de pasta.

      Ik heb het ooit wel eens geprobeerd (het is in principe gewoon aardappel, bloem en ei), maar het werd maar geen samenhangend deeg en mijn hele keuken zat onder. Sindsdien heb ik het niet meer aangedurfd om zelf gnocchi te maken.

Geef een reactie