Menu

Zoek op Delichef

Volg ons op Bloglovin’

© 2012 BlogName - All rights reserved.

Firstyme WordPress Theme.
Designed by Charlie Asemota.

Gnocchi met champignons en basilicum

12 april 2017 - Author: Linda - Geen reacties
Gnocchi met champignons en basilicum - 1

Daar ben ik weer! Het is ruim een jaar geleden, dus het werd de hoogste tijd om weer eens een recept te plaatsen. Er is ondertussen een hoop gebeurd: we zijn verhuisd! We wonen nu in een heerlijk huis met een fijne tuin. En het allerbeste: ik heb een droomkeuken!

En die droomkeuken zorgt voor bakken met inspiratie. We hebben al vaak lekker gegeten en ik heb nog veel meer ideeën.

Vandaag aten we deze heerlijke gnocchi. Een combinatie van een aantal ingrediënten waar ik gek op ben, kan bijna niet mis gaan natuurlijk. En het was zeker geslaagd! Gnocchi op zich is vrij zwaar, maar in deze combinatie was het toch ook heerlijk fris.

Gnocchi met champignons en basilicum - 1

Nodig voor 2 personen:

  • 500 gram gnocchi (dit is vrij veel, als je niet zo’n grote eter bent, kan je minder gebruiken)
  • 300 gram kastanjechampignons
  • 25 gram boter
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 mL witte wijn
  • een handje basilicum
  • 50 gram Parmezaanse kaas

Aan de slag:

Kook de gnocchi, zodat deze klaar is als je hem nodig hebt. Gnocchi kan je gewoon koken in een ruime pan met water met wat zout. De gnocchi is klaar zodra deze boven komt drijven.

Snijd de kastanjechampignons in plakjes. Smelt de boter in een pan op halfhoog vuur en bak de champignons hierin voor een minuut of drie. Voeg hierbij nog geen zout toe, zodat de champignons een beetje bruin kleuren en weinig vocht afgeven. Voeg vervolgens de gekookte gnocchi en de knoflook toe en zorg dat de gnocchi een beetje bruin bakt. Blus het geheel af met de wijn en laat de wijn inkoken.

Haal de pan van het vuur als de wijn ingekookt is. Snijd de basilicum, rasp de Parmezaanse kaas en roer dit door de gnocchi.

Geniet ervan!

Categories: Diner - Tag: , , , ,

Geef een reactie