Menu

Zoek op Delichef

Volg ons op Bloglovin’

© 2012 BlogName - All rights reserved.

Firstyme WordPress Theme.
Designed by Charlie Asemota.

Gnocchi met gehakt en sperziebonen

28 mei 2015 - Author: Linda - Geen reacties

Nog zoiets wat ik de laatste tijd opeens heel vaak eet: gnocchi. Ik ben gek op deze balletjes, die gemaakt zijn van aardappel, maar qua structuur meer op pasta lijken. Ik kan het niet meer lang uitstellen om de gnocchi ook zelf te maken, maar na het fiasco van de vorige keer durf ik het nog steeds niet zo goed.

Voor het recept van vandaag heb ik dus gewoon kant-en-klare gnocchi gebruikt. Je kan uiteraard ook zelfgemaakte gnocchi gebruiken.

Gnocchi met gehakt en sperziebonen - 1

Deze romige saus met gehakt en sperziebonen is voor mij comfort food ten top. Het is niet heel ongezond, maar wel lekker romig en vullend. Bovendien is het prima geschikt om met een bord op schoot op de bank te eten. Soms is dat gewoon fijn.

Nodig voor 2 personen:

  • 300-350 gram gnocchi
  • 400 gram sperziebonen
  • 200 gram gehakt
  • 1 ui
  • 25 gram boter
  • 25 gram bloem
  • 200-300 ml melk
  • bouillonblokje
  • peper en zout
  • olijfolie

Gnocchi met gehakt en sperziebonen - 4

Aan de slag:

Zet eerst water op voor de sperziebonen. Als deze gaar zijn, kun je ditzelfde water gebruiken voor de gnocchi. Scheelt weer een pan!

Dop de sperziebonen en halveer ze. Doe ze in de pan zodra het water kookt. Kook de sperziebonen tot ze zo gaar zijn als jij ze graag hebt, een minuut of tien.

Snijd de ui in ringen. Verhit een klein beetje olijfolie in een hapjespan. Bak hierin het gehakt tot het half gaar is. Voeg dan de ui toe en bak deze mee tot het gehakt gaar is. Voeg dan de boter toe en zodra deze gesmolten is ook de bloem. Bak dit voor ongeveer twee minuten. Voeg dan beetje bij beetje de melk toe. Zorg dat de melk steeds volledig is opgenomen totdat je weer wat toevoegt. Gebruik zo veel melk tot de saus de dikte heeft die jij graag wilt.

Als de sperziebonen gaar zijn, doe deze dan bij de saus en voeg ook het bouillonblokje toe. Roer dit goed door.

Kook de gnocchi in het water van de sperziebonen en doe deze ook bij de saus. Roer het geheel goed door en breng op smaak met zout en peper.

Gnocchi met gehakt en sperziebonen - 5

Categories: Diner - Tag: , , ,

Geef een reactie