Menu

Zoek op Delichef

Volg ons op Bloglovin’

© 2012 BlogName - All rights reserved.

Firstyme WordPress Theme.
Designed by Charlie Asemota.

Guacamole

6 november 2014 - Author: Linda - 3 reacties

Een van mijn favoriete dipsauzen is guacamole, een saus op basis van avocado. Lekker bij tortillachips, maar ook bij andere mexicaanse gerechten als quesedillas of fajitas. Guacamole is ontzettend lekker, heel makkelijk om te maken en ook nog eens gezond! Wat kan je nog meer willen? Er is niet één juiste manier om guacamole te maken, iedereen doet dit anders. Onderstaand is mijn favoriete recept voor guacamole.

Tip: Als je de guacamole niet direct gaat eten, doe dan de pit van één avocado in de guacamole. Dit voorkomt dat de guacamole bruin wordt. De guacamole is in de koelkast enkele dagen houdbaar.

Guacamole2

Nodig voor 1 portie guacamole:

  • 2 avocado’s
  • 2 flinke eetlepels créme fraîche
  • sap van ½ citroen
  • 4 bosuitjes
  • 1 of 2 tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie
  • peper en zout naar smaak

Guacamole1

Aan de slag:

Het is hiervoor heel belangrijk dat je avocado goed rijp is! Neem dus een zachte avocado. Prak eerst het vruchtvlees van de avocado fijn. Ik heb de avocado graag helemaal glad, dus ik gebruik hier meestal een staafmixer voor. Heb je het liever wat grover, gebruik dan een vork. Doe de créme fraîche en het sap van een halve citroen hierbij. Roer dit goed.

Guacamole5

Snij de bosuitjes en de rode peper fijn, de tomaten in blokjes, hak de peterselie en de knoflook fijn (of gebruik een knoflookpers of rasp). Voeg dit allemaal bij het avocadomengsel. Breng het op smaak met zout en peper.

Guacamole6

Categories: Hapjes - Tag: , , ,

Discussion (3 reacties)

  1. by regina
    Beantwoorden

    He Linda,
    Bedankt voor de tip met die pit dat wist ik niet.
    Dat zijn van die handige weetjes.

    • by Linda
      Beantwoorden

      Ik heb het ooit eens gelezen, maar het werkt echt!

  2. […] paprikapoeder, korianderpoeder en komijnpoeder. Daarop een plakje kaas en erop een lekkere klodder guacamole. […]

Geef een reactie