Menu

Zoek op Delichef

Volg ons op Bloglovin’

© 2012 BlogName - All rights reserved.

Firstyme WordPress Theme.
Designed by Charlie Asemota.

Jamcakejes

6 januari 2015 - Author: Linda - Geen reacties

Het werd weer de allerhoogste tijd voor een zoet gerecht. December is een extreem drukke maand bij mij op werk en daardoor was ik ’s avonds vaak te moe om nog te gaan bakken. En dat terwijl ik het juist zo leuk vind!

Jamcakejes4

Met de decemberdrukte achter de rug, heb ik mijn zin om te bakken weer teruggevonden. Inspiratie heb ik in ieder geval genoeg! Ik begin vandaag met het delen van een van mijn klassiekers. Heel makkelijk en snel om te maken en ontzettend lekker. Wees vooral niet bang voor vieze handen, sommige dingen gaan nu eenmaal het makkelijkst met je handen.

Jamcakejes2

Nodig voor 16 cakejes:

  • 250 gram bloem
  • 8 gram bakpoeder
  • snufje zout
  • 250 gram boter
  • 200 gram suiker
  • 1 ei
  • vanille-extract
  • 100 gram jam

Jamcakejes6

Aan de slag:

Verwarm de oven voor op 175 graden. Zet een vierkante bakvorm van 20×20 klaar. Bekleed deze met bakpapier of spray deze in met bakspray.

Roer eerst de droge ingrediënten door elkaar: de bloem, het bakpoeder en het zout. Zet dit nog even apart.

Meng de boter met de suiker. Voeg vervolgens het ei en het vanille-extract toe en meng dit weer goed. Als dit alles goed gemengd is, voeg dan de droge ingrediënten toe. Meng dit net lang genoeg zodat het gemengd is.

Verdeel 2/3 van het deeg over de bodem van de bakvorm. Druk dit goed aan. Dit gaat het makkelijkst met je handen. Als het aan je handen blijft plakken, maak dan je handen een beetje nat.

Verwarm de jam in een pannetje of in de magnetron, zodat het makkelijker smeerbaar is. Verspreid dit over het deeg in de bakvorm. Neem nu de rest van het deeg en verdeel dit met je handen in ‘plukjes’ over de jam. Dit kan ook met een lepel, maar het deeg is vrij plakkerig, dus ook dit vind ik het makkelijkst met de hand.

Bak de koek voor 30 minuten. Laat de koek volledig afkoelen en snijd deze dan in 16 stukjes. Garneer eventueel met poedersuiker.

Jamcakejes3

Categories: Zoet - Tag: , , , ,

Geef een reactie