Menu

Zoek op Delichef

Volg ons op Bloglovin’

© 2012 BlogName - All rights reserved.

Firstyme WordPress Theme.
Designed by Charlie Asemota.

Kaneelkoekjes

20 november 2014 - Author: Linda - Geen reacties

Deze koekjes zijn ideaal om in je repertoire te hebben. Heel makkelijk te maken, met ingrediënten die je altijd wel in huis hebt en ontzettend lekker.

Dit deeg kan je niet uitrollen en uitsteken, maar moet je scheppen. De truc om gelijkmatige koekjes van het perfecte formaat te krijgen? Een ijsboltang! Met de ijsboltang krijg je gelijkmatige koekjes en door het knijpmechanisme komt het deeg er makkelijk weer uit. Aanrader dus! Ik gebruik zelf een ijsboltang met een doorsnede van 35mm, dit geeft wat mij betreft de perfecte maat koekjes. Heb je geen ijsboltang, dan kan je ook twee eetlepels gebruiken.

Kaneelkoekjes08

Nodig voor ongeveer 24 koekjes:

  • 160 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • snufje zout
  • 125 gram boter
  • 160 gram suiker
  • 1 ei
  • vanille-extract
  • 4 eetlepels suiker
  • 1 eetlepel kaneel

Kaneelkoekjes10

Aan de slag:

Meng eerst de droge ingredienten: de bloem, het bakpoeder en het zout. Zet dit nog even aan de kant.

Kaneelkoekjes01

Klop de boter met de suiker luchtig. Mix vervolgens het ei en het vanille-extract hier doorheen. Als dit goed gemengd is, voeg dan de droge ingredienten toe. Mix dit tot het gemengd is, maar niet langer dan nodig is.

Kaneelkoekjes02
Roer de kaneel door de suiker. Schep balletjes van het deeg met een kleine ijsboltang of twee eetlepels en wentel deze door de suiker. Leg de balletjes op een bakplaat. Zorg dat er voldoende ruimte tussen zit, want de balletjes worden platte koekjes tijdens het bakken.

Kaneelkoekjes03

Kaneelkoekjes04

Bak voor 15-18 minuten op 180°C.

Kaneelkoekjes05

Kaneelkoekjes06

Categories: Zoet - Tag: , , ,

Geef een reactie