Menu

Zoek op Delichef

Volg ons op Bloglovin’

© 2012 BlogName - All rights reserved.

Firstyme WordPress Theme.
Designed by Charlie Asemota.

Klassieke garnalencocktail

26 februari 2015 - Author: Linda - Geen reacties

Vroeger maakte mijn moeder dit regelmatig op zondag als lunch. Geroosterde boterham erbij om de extra saus mee te eten en smullen maar! Ik was nog gelukkiger als we er ook nog een stukje gerookte paling of gerookte zalm bij kregen voor op de geroosterde boterham.

Een tijdje terug wilde ik deze jeugdfavoriet met Dennis delen. Voor mij was het jaren geleden dat ik dit had gegeten en Dennis had het eigenlijk nog nooit gegeten. Ik heb toen dus mijn moeder gebeld om te vragen hoe zij haar saus maakte. Want die is toch echt de allerlekkerste!

Klassieke garnalencocktail1

De garnalencocktail beviel ontzettend goed. Het is echt de saus die het hem doet. We zijn er trouwens achter gekomen dat deze saus ook erg lekker is als dipsaus voor chips. Uiteraard zijn de garnalen ook belangrijk. Vroeger wilde ik altijd Noorse garnalen, omdat ik de Hollandse er een beetje eng uit vond zien, maar ik adviseer je toch echt om Hollandse garnalen te nemen. Mijn moeder had gelijk, die zijn een heel stuk lekkerder!

Nodig voor 4 personen:

  • 250 gram Hollandse garnalen
  • 100 mL slagroom
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel ketchup
  • eventueel een scheutje whiskey
  • peper en zout
  • paprikapoeder
  • ijsbergsla

Klassieke garnalencocktail6

Aan de slag:

Klop de slagroom lobbig. Het hoeft niet helemaal stijf, maar wel stevig. Meng de slagroom vervolgens met de mayonaise en de ketchup. Je kunt eventueel een scheutje whiskey toevoegen. Mijn moeder deed dat nooit en ik doe het dus ook niet. Ik heb het wel eens geproefd, maar ik vind het lekkerder zonder. Breng de saus op smaak met peper en zout.

Snijd de ijsbergsla in reepjes.

Doe in ieder schaaltje een beetje ijsbergsla. Verdeel de garnalen over de vier schaaltjes. Schep hier de saus overheen. Bestrooi met een beetje paprikapoeder.

Klassieke garnalencocktail4

Categories: Voorgerecht - Tag: , ,

Geef een reactie