Menu

Zoek op Delichef

Volg ons op Bloglovin’

© 2012 BlogName - All rights reserved.

Firstyme WordPress Theme.
Designed by Charlie Asemota.

Kruidenboter

3 april 2015 - Author: Linda - 1 reactie

Ook zo’n klassieker voor op de Paastafel: kruidenboter. Bij het ontbijt misschien een beetje heftig, maar wij Nederlanders houden van gourmetten en bij gourmet hoort kruidenboter!

Kruidenboter3

Ik maak al sinds de basisschool m’n eigen kruidenboter. Met bieslook uit onze eigen schooltuin leerden wij zelf kruidenboter maken. Een paar jaar later leerde mijn zusje het net even anders en met een combinatie van deze twee recepten en een flinke dosis gemakzucht (voor mijn kruidenboter gebruik ik allang geen verse bieslook meer), maak ik tegenwoordig de allerlekkerste makkelijke kruidenboter.

Kruidenboter1

Nodig voor 1 portie kruidenboter:

  • 250 gram boter (roomboter natuurlijk)
  • 2 teentjes knoflook (of meer, als je van sterke kruidenboter houdt)
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel citroensap
  • peper en zout

Kruidenboter2

Aan de slag:

Laat de boter op kamertemperatuur komen, zodat het te ‘prakken’ is. Pers de knoflook. Meng de boter met de knoflook, paprikapoeder, oregano en citroensap. Breng op smaak met peper en zout.

Kruidenboter4

Categories: Bijgerecht - Tag: , , ,

Discussion (1 reactie)

  1. Zo lekker om zelf te maken!! 😀 Niet heel gezond, maar voor een keertje kan het zeker niet kwaad 😉

Geef een reactie