Menu

Zoek op Delichef

Volg ons op Bloglovin’

© 2012 BlogName - All rights reserved.

Firstyme WordPress Theme.
Designed by Charlie Asemota.

Lasagne met veldslapesto

21 april 2015 - Author: Linda - Geen reacties

Lasagne is al van kinds af aan een van mijn favoriete gerechten. Als we ’s avonds lasagne aten, kon dat mijn hele dag maken. De klassieke lasagne met gehakt-tomatensaus en béchamelsaus is nog steeds één van mijn favorieten. Omdat het nogal zwaar is, eet ik het niet zo vaak. Deze lasagne is wat lichter en prima geschikt als zomerse maaltijd met een frisse salade erbij.


Lasagna met veldslapesto6

Je zou deze lasagne van vers pastadeeg kunnen maken. Dan hoef je de pasta niet voor te koken. Ik zou heel graag iemand willen zijn die dingen als pastadeeg zelf maakt, maar ik heb nu eenmaal een fulltime baan en dus geen tijd voor dat soort dingen. Gedroogde lasagne werkt ook prima!

De pesto maak ik wel zelf! Het klinkt spannend, maar het is absoluut niet zo veel werk! De pesto is wel iets te veel voor een portie lasagne, maar de restjes komen ook prima van pas in een pastasalade of op een broodje, dus die komen wel op.

Lasagna met veldslapesto5

Nodig voor 2 personen:

  • 125 gram lasagnebladen
  • 50 gram pijnboompitten
  • 75 gram veldsla
  • 50+25 gram Parmezaanse kaas (vers geraspt)
  • 1 teentje knoflook
  • 75 mL olijfolie
  • 100 mL slagroom
  • 2 flinke tomaten
  • 125 gram mozzarella
  • een handje zongedroogde tomaatjes
  • peper en zout

Lasagna met veldslapesto7

Aan de slag:

Verwarm de oven voor op 175 graden. Zet een pan water op voor de lasagnebladen. Kook de lasagnebladen voor een paar minuten, tot ze zacht zijn.

Maak ondertussen de veldslapesto. Rooster hiervoor eerst de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze licht bruin beginnen te kleuren. Doe vervolgens de pijnboompitten, veldsla, 50 gram Parmezaanse kaas, knoflook en olijfolie in een kom en pureer dit met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout. Roer de slagroom door de pesto.

Snijd de tomaten en mozzarella in blokjes en snijd de zongedroogde tomaatjes fijn. Meng dit door elkaar en breng op smaak met peper en zout.

Vet een ovenschaal in met olijfolie. Smeer op de bodem een laagje pesto. Bouw hierop de lasagne op. Begin met een laagje lasagnebladen, smeer hier een laagje pesto overheen en verdeel er vervolgens wat van het tomaten-mozzarella mengsel overheen. Doe dit drie keer. Sluit af met een laagje lasagnebladen. Strooi de overige 25 gram Parmezaanse kaas hier overheen.

Zet de lasagne voor 20 minuten in de oven.

Lasagna met veldslapesto4

Categories: Diner - Tag: , , , , ,

Geef een reactie