Menu

Zoek op Delichef

Volg ons op Bloglovin’

© 2012 BlogName - All rights reserved.

Firstyme WordPress Theme.
Designed by Charlie Asemota.

Lunchsalade met couscous

4 januari 2015 - Author: Linda - Geen reacties

Het nieuwe jaar is weer begonnen en dus ook de tijd van de goede voornemens. En wees nu eerlijk: ik weet zeker dat velen van jullie je hebben voorgenomen om gezonder te gaan eten. Ik in ieder geval wel! Nu is dat geen nieuws, ik neem me dat zo ongeveer iedere week voor. Het komt er alleen niet zo van.

Neemt niet weg dat ik genoeg goede ideeën heb! Deze lunchsalade bijvoorbeeld. Dit is mijn standaard lunchsalade om mee te nemen naar werk. Deze combinatie vind ik gewoon het lekkerst. Ik wissel het wel een beetje af: soms gebruik ik bulgur en voorheen gebruikte ik ook regelmatig quinoa. Als ik geitenkaas over heb gebruik ik dat in plaats van feta. Zongedroogde tomaatjes zouden trouwens ook lekker zijn. Hieronder geef ik je mijn basisrecept. Pas het vooral aan naar wat je in huis hebt en wat je lekker vindt!

Lunchsalade met couscous7

Nodig voor ongeveer 4 porties lunch:

 • 100 gram couscous
 • 500 gram roma cherry tomaten
 • 1 komkommer
 • 100 gram feta
 • 4 bosuitjes
 • 50 gram pijnboompitten
 • 75 gram rucola
 • 1 theelepel balsamicoazijn
 • 1 eetlepel mosterd
 • 4 eetlepels olijfolie
 • peper en zout

Lunchsalade met couscous6

Aan de slag:

Bereid eerst de couscous volgens de verpakking.

Snijd ondertussen de tomaatjes doormidden, de komkommer en de feta in blokjes en de bosuitjes in ringen. Bak de pijnboompitten even kort in een droge pan, zodat ze wat meer smaak krijgen. Meng dit door elkaar.

Roer voor de dressing de balsamicoazijn, mosterd en olijfolie door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Meng dit door de gesneden groente.

Doe de couscous bij de gesneden groente en voeg ook de rucola toe. Schep dit door elkaar.

Lunchsalade met couscous1

Categories: Lunch, Salade - Tag: , , , , , ,

Geef een reactie