Menu

Zoek op Delichef

Volg ons op Bloglovin’

© 2012 BlogName - All rights reserved.

Firstyme WordPress Theme.
Designed by Charlie Asemota.

Maaltijdsalade met biefstukreepjes

10 juni 2015 - Author: Linda - Geen reacties

Het wordt (eindelijk) wat warmer weer, dus ik heb steeds meer trek in salades! Ik vind salades ontzettend leuk om te maken, omdat je er eindeloos mee kan variëren. Ik kies altijd een ingrediënt als uitgangspunt en ga dan bedenken wat me daar lekker bij lijkt. Zo kom je steeds op nieuwe gerechtjes.

Maaltijdsalade met biefreepjes - 4

Pas had ik zin in biefstuk, maar ik had geen zin in een gewoon stukje vlees. Ik ben niet zo’n fan van de ‘stukken’ vlees, ik verwerk het meestal wel ergens doorheen. Met wat restjes die ik nog in huis had, kwam ik al snel op deze salade. Ideaal voor een zonnige dag, waarop je lekker snel iets op tafel wilt hebben.

Maaltijdsalade met biefreepjes - 5

Nodig voor 2 personen:

  • 200 gram biefstuk
  • 200 gram korte pasta
  • 2 handjes veldsla
  • 1 courgette
  • 1 gerookte paprika (zelf gerookt of uit pot)
  • 1 theelepel mosterd
  • een halve theelepel balsamicoazijn
  • olijfolie
  • peper en zout

Maaltijdsalade met biefreepjes - 1

Aan de slag:

Zet allereerst water op met wat zout om de pasta in te koken.

Snijd de biefstuk in reepjes en de courgette in dunne plakjes. Snijd de paprika in reepjes.

Doe de pasta in de pan zodra het water kookt. Verhit in een aparte pan wat olijfolie en bak hierin de courgette met wat peper en zout. Doe dit in porties, zodat je pan niet al te vol ligt. Ik doe het zelf meestal in drie delen. Doe de courgette na het bakken in een vergiet, zodat het vocht er een beetje uit kan lopen. Gebruik hierna dezelfde pan op de biefstuk in te bakken. Bestrooi met wat zout en peper en bak de biefstukreepjes op hoog vuur tot ze aan alle kanten zijn dichtgeschroeid. Voeg dan de courgette en de paprika toe, om dit nog even door te warmen op laag vuur.

Roer de mosterd, balsamicoazijn en ongeveer drie eetlepels olijfolie door elkaar. Dit is je dressing. Breng op smaak met peper en zout. Giet de pasta af zodra deze gaar is.

Verdeel de veldsla over twee borden. Verdeel hier de pasta overheen. Besprenkel de veldsla en de pasta met de dressing. Verdeel nu de courgette, paprika en biefstukreepjes over de twee borden.

Maaltijdsalade met biefreepjes - 2

 

Categories: Salade - Tag: , , , , , , , ,

Geef een reactie