Menu

Zoek op Delichef

Volg ons op Bloglovin’

© 2012 BlogName - All rights reserved.

Firstyme WordPress Theme.
Designed by Charlie Asemota.

Mie met garnalen en pindasaus

2 november 2014 - Author: Linda - Geen reacties

Van sommige gerechten weet je al dat het ontzettend lekker gaat zijn voordat je het gaat maken. Dat had ik met dit gerecht. Ik keek er dan ook ontzettend naar uit om het te maken. En dat beviel zeker goed! Toen m’n eten een beetje gezakt was, wilde ik het het liefst direct weer eten. Het heeft sindsdien dan ook regelmatig op het menu gestaan.

Een extra voordeel is dat het eenvoudig te maken is. Van begin tot eind ben je hier ongeveer een half uurtje mee bezig. Prima geschikt voor een doordeweekse dag dus!

Mie met garnalen en pindasaus2

Nodig voor 4 personen:

  • 500 gram garnalen (rauw en gepeld)
  • 1 ui
  • 500 gram tomaten
  • 4 bosuitjes
  • 150 gram pindakaas
  • 300 mL water
  • 200 gram noedels
  • sojasaus
  • sambal
  • gebakken uitjes
  • pinda’s (geroosterd en gezouten)

Aan de slag:

Bereid eerst alles voor, zodat je tijdens het koken geen stress hebt. Snipper de ui, snij de tomaten in blokjes en snij de bosuitjes in ringen. Spoel de garnalen af en dep ze droog. Zet alvast een pan met water op het vuur, zodat het kookt als je klaar bent om de mie te koken.

Verhit een beetje olie in een hapjespan en bak de garnalen voor ongeveer 2-3 minuten. Breng ze op smaak met zout en peper en haal ze dan uit de pan. Gebruik dezelfde pan en dezelfde olie om de uitjes in te fruiten. Voeg dan de tomaten toe en bak deze kort mee. Roer de pindakaas er doorheen. Voeg als de pindakaas gesmolten is het water toe en breng de saus aan de kook.

Terwijl de saus doorkookt, kan je de noedels koken.

Voeg de garnalen en de bosuitjes toe aan de saus en zorg dat ze goed warm worden. Breng de saus dan op smaak met de sojasaus en de sambal en zout en peper.

Verdeel de noedels over de borden. Schep daar de saus met de groente en garnalen overheen. Bestrooi het geheel met de gebakken uitjes en pinda’s.

Mie met garnalen en pindasaus1

Categories: Diner - Tag: , , , , , ,

Geef een reactie