Menu

Zoek op Delichef

Volg ons op Bloglovin’

© 2012 BlogName - All rights reserved.

Firstyme WordPress Theme.
Designed by Charlie Asemota.

Mosterdsoep

18 februari 2015 - Author: Linda - Geen reacties

Helaas is m’n verkoudheid nog steeds niet over en blijf ik hoesten en snotteren. En wat is nu lekkerder als je verkouden bent dan een kom warme soep? Dat er soep op tafel moest komen, was dan ook snel besloten.

Mosterdsoep8

Mosterdsoep stond al een tijdje op mijn lijstje om te maken. Ik had in m’n hoofd dat het heerlijk verwarmend zou zijn en dat was het zeker. Heerlijk, die combinatie van het scherpe van de mosterd in de romige soep. Dat heeft me zeker goed gedaan!

Mosterdsoep2

Nodig voor een flinke pan soep

  • 50 gram boter
  • 50 gram bloem
  • 1 prei
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 mL witte wijn
  • 1,5 liter bouillon
  • 100 mL slagroom
  • 3 eetlepels grove mosterd

Mosterdsoep6

Aan de slag

Snijd de prei en ui in ringen. Hak de knoflook fijn.

Smelt de boter in een soeppan. Bak de prei, ui en knoflook hierin kort aan. Voeg vervolgens de bloem toe en bak dit kort mee, zodat de smaak van de rauwe bloem eruit gaat.

Voeg de witte wijn toe. Roer goed door, tot je een gladde massa krijgt. Voeg vervolgens beetje bij beetje de bouillon toe. Roer steeds goed, om te voorkomen dat je klontjes krijgt. Kook de soep ongeveer tien minuten door.

Haal de soep van het vuur en roer de room en de mosterd er doorheen. De soep is nu klaar om te serveren!

Mosterdsoep9

Categories: Soep - Tag: , ,

Geef een reactie