Menu

Zoek op Delichef

Volg ons op Bloglovin’

© 2012 BlogName - All rights reserved.

Firstyme WordPress Theme.
Designed by Charlie Asemota.

Ontbijttosti

5 maart 2015 - Author: Linda - 1 reactie

Met het weekend in zicht, begin ik al na te denken over lekkere ontbijtjes en lunches. Donderdag is bijna weekend, toch? Ik kan ontzettend genieten van een uitgebreid ontbijt met mijn vriend. Heerlijk om op die manier rustig op te starten en even wat tijd voor elkaar te nemen.

Ontbijttosti1

Deze ontbijttosti is ideaal voor een brunch. Hij doet het ook goed als lunch. Of als anti-katerontbijt. Of  juist ’s avonds, als je trek hebt na een avondje stappen. O, en als avondeten zou ik het ook gewoon eten hoor. Superveelzijdig dus!

Ik heb geen tosti-ijzer, dus ik maak mijn tosti in de pan. Maar in een tosti-ijzer kan natuurlijk ook. Als ik die zou hebben, zou ik die gebruiken.

Nodig voor twee tosti’s:

  • 4 boterhammen
  • 2 eieren
  • 4 plakjes ontbijtspek
  • plakjes belegen kaas
  • boter

Ontbijttosti2

Aan de slag:

Klop de eieren los in een kommetje. Verhit een beetje boter in een pan en bak de eieren hierin als roerei (wat niet meer betekent dan dat je de eieren roert tijdens het bakken). Haal de eieren vervolgens uit de pan en leg apart.

Bak vervolgens de ontbijtspek uit in de pan.

Besmeer de boterhammen met wat boter. Beleg de boterhammen met de beboterde kant naar buiten. Beleg twee sneetjes brood (met de boter dus naar onder) met kaas. Verdeel vervolgens de eieren over de twee boterhammen. Leg hier de plakjes gebakken ontbijtspek op. Beleg vervolgens nogmaals met kaas en sluit af met de overige twee boterhammen (dit keer dus met de boter naar boven).

Bak de tosti’s in je tosti-ijzer, of in de pan op laag vuur. Deze tosti’s zijn overigens, net als gewone tosti’s, erg lekker met curry!

Ontbijttosti3

 

Categories: Lunch, Ontbijt - Tag: , , , ,

Discussion (1 reactie)

  1. […] Ontbijttosti […]

Geef een reactie