Menu

Zoek op Delichef

Volg ons op Bloglovin’

© 2012 BlogName - All rights reserved.

Firstyme WordPress Theme.
Designed by Charlie Asemota.

Paddenstoelenrisotto

17 november 2015 - Author: Linda - Geen reacties

Nu ik heb ontdekt dat risotto heel lekker kan zijn, probeer ik graag een nieuwe risotto uit. Risotto met paddenstoelen is een klassieker, dus dat wilde ik natuurlijk ook een keer proberen. En dat beviel goed!

Deze risotto verschilt misschien niet heel erg van de risotto die ik eerder met jullie deelde. Hij is wel een stuk subtieler van smaak. Hier kan je makkelijk nog een stukje vis of vlees bij serveren. De peterselie kan je eventueel weg laten als je dit niet in huis hebt, maar ik vind de peterselie heerlijk bij de aardse smaak van de paddenstoelen.

Een ideaal gerecht voor een regenachtige dag!

Paddenstoelenrisotto - 3

Nodig voor 2 personen:

  • 400 gram paddenstoelen (neem gewoon wat je lekker vindt, of een mix van de paddenstoelen die in het seizoen zijn – ik had dit keer een combinatie van kastantechampignons en oesterzwammen)
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 gram risottorijst
  • 750 mL bouillon
  • eventueel 50 mL witte wijn, als je dit niet wilt gebruiken kan je het gewoon weglaten
  • 25 gram boter
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • een paar takjes peterselie
  • 2 eetlepels olijfolie

Aan de slag:

Snijd de paddenstoelen in plakjes of stukjes, wat je zelf het liefst hebt. Zet dit even apart. Snijd vervolgens de ui in blokjes en de knoflook fijn.

Verhit de olijfolie in een hapjespan op halfhoog vuur. Bak de ui en de knoflook hierin met wat zout, voor ongeveer twee minuten. Voeg dan de paddenstoelen toe en bak deze ongeveer vijf minuten mee. Voeg eventueel nog wat extra zout toe, zodat de paddenstoelen hun vocht vrijlaten en niet bruin kleuren.

Voeg dan ook de risottorijst toe en bak dit ongeveer twee minuten mee. Breng ook de bouillon aan de kook en laat dit op laag vuur staan.

Dan is het tijd voor het risotto-proces! Voeg eerst de wijn toe, als je dit wilt gebruiken. Wacht tot dit opgenomen is en voeg dan een soeplepel bouillon toe. Als je geen wijn wilt gebruiken, kan je gelijk beginnen met de eerste soeplepel bouillon. Wacht nu steeds tot de bouillon is opgenomen en voeg dan een nieuwe soeplepel bouillon toe. Herhaal dit tot de rijst gaar is. De beste manier om dit te testen, is door gewoon te proeven.

Snijd ondertussen de peterselie fijn en rasp de Parmezaanse kaas.

Als de risottorijst gaar is, voeg je nog een laatste halve lepel bouillon toe. Haal de risotto van het vuur en voeg ook de boter, de geraspte Parmezaanse kaas en de peterselie toe. Roer het geheel goed door en dien het direct op.

Paddenstoelenrisotto - 1

Categories: Diner - Tag: , ,

Geef een reactie