Menu

Zoek op Delichef

Volg ons op Bloglovin’

© 2012 BlogName - All rights reserved.

Firstyme WordPress Theme.
Designed by Charlie Asemota.

Pannenkoeken

2 november 2014 - Author: Linda - 2 reacties

Soms heb je gewoon zin in pannenkoeken. Het is dan ook erg handig om een basisrecept voor pannenkoeken in je repertoire te hebben. Kant-en-klare pannenkoekenmix is in ieder geval niet nodig, want het recept is wel heel simpel!

Pannenkoeken2

Nodig voor 8 pannenkoeken:

  • 2 eieren
  • 250 gram bloem
  • 500 mL melk

Aan de slag:

Klop de eieren los. Voeg om en om een beetje bloem en een beetje melk toe en mix dit tussendoor steeds goed, net zo lang tot alle bloem en melk gebruikt zijn. Mix dit goed door. Wil je je beslag iets dunner, voeg dan nog een beetje melk toe. Wil je het juist iets steviger, voeg dan nog wat bloem toe.

Laat een koekenpan goed heet worden en bak steeds ongeveer een soeplepel van het beslag. Doe voor iedere pannenkoek een klein beetje boter in de pan. De pannenkoeken zijn klaar om te draaien als er bovenop kleine gaatjes beginnen te ontstaan. De tweede kant hoeft slechts ongeveer een minuut te worden gebakken.

Pannenkoeken1

Categories: Diner, Lunch - Tag: , , , ,

Discussion (2 reacties)

  1. Heerlijk deze pannenkoeken

Geef een reactie