Menu

Zoek op Delichef

Volg ons op Bloglovin’

© 2012 BlogName - All rights reserved.

Firstyme WordPress Theme.
Designed by Charlie Asemota.

Pasta met asperges en zalm

4 juni 2015 - Author: Linda - Geen reacties

We kunnen nog maar iets minder dan twee weken genieten van het aspergeseizoen. Ik adviseer je dan ook om dat vooral nog te doen! Op 24 juni 2015 is het aspergeseizoen ten einde, dus zet ze nog snel op de planning!

Pasta met asperges en zalm - 2

Deze pasta met asperges is weer eens wat anders dan de standaard combinatie met aardappelen. Het is mij in ieder geval goed bevallen. Zo goed, dat ik het recept snel met jullie wilde delen, zodat jullie het dit aspergeseizoen ook nog een keer kunnen maken!

Nodig voor 2 personen:

  • 2 zalmfilets (ongeveer 250 gram)
  • 500 gram asperges
  • 200 gram penne
  • 100 gram creme fraiche
  • 3 takjes dille
  • zout en peper
  • olijfolie

Pasta met asperges en zalm - 5

Aan de slag:

Zet twee pannen water op, een voor de asperges en een voor de pasta.

Schil de asperges en snijd de kontjes eraf. Ik blijf het zeggen, maar gooi de schillen en de kontjes niet weg! Maak hier aspergesoep van.

Snijd de asperges in stukjes van ongeveer 2 centimeter en kook ze voor ongeveer 12 minuten. Kook ondertussen ook de pasta, zodat ze ongeveer tegelijk klaar zijn.

Snijd de zalm in blokjes. Snijd de dille fijn. Verhit wat olijfolie in een hapjespan en bak de zalm met wat peper en zout hierin voor een paar minuten. Voeg vervolgens de crème fraiche en de dille toe.

Doe de pasta en de asperges bij de zalm zodra deze gaar zijn. Roer het geheel goed door. Breng op smaak met zout en peper.

Pasta met asperges en zalm - 4

Categories: Diner - Tag: , , , ,

Geef een reactie