Menu

Zoek op Delichef

Volg ons op Bloglovin’

© 2012 BlogName - All rights reserved.

Firstyme WordPress Theme.
Designed by Charlie Asemota.

Pasta met avocado-fetasaus en garnalen

22 juni 2015 - Author: Linda - Geen reacties

Sommige gerechten zien er gewoon niet uit op de foto. Maar wees eerlijk, wat had je anders verwacht van een pasta met groene saus?

Pasta met avocado-fetasaus en garnalen - 1

Gelukkig komt de groene kleur van avocado en zijn avocado’s heel lekker! Door deze saus gaat bovendien ook nog feta, wat de saus heerlijk zoutig maakt. Wat garnalen erbij en je hebt een heerlijke maaltijd. Ik ben fan!     Pasta met avocado-fetasaus en garnalen - 6

Nodig voor 2 personen:

  • 200 gram pasta
  • 2 avocado’s
  • 100 gram feta
  • 50 gram creme fraiche
  • een theelepel citroensap
  • 250 gram garnalen
  • 2 teentjes knoflook
  • een halve rode peper
  • olijfolie
  • peper en zout

Pasta met avocado-fetasaus en garnalen - 2

Aan de slag:

Zet eerst water met zout op voor de pasta. De saus is heel snel gemaakt en de garnalen hoeven ook maar een paar minuten te bakken, dus de pasta duurt het langst.

Maak ondertussen de saus, dan staat die maar alvast klaar. Verkruimel de feta met een vork zo fijn mogelijk. Doe het vruchtvlees van de avocado in een hoge smalle kom. Pureer dit fijn met een staafmixer. Roer hier de feta, de crème fraiche en het citroensap doorheen. Breng op smaak met zout en peper.

Doe de pasta in de pan zodra het water kookt. Kook dit tot de pasta gaar is.

Snijd de knoflook en de rode peper fijn. Verwijder eventueel de zaadlijst van de rode peper, zodat het wat minder heet wordt. Verhit wat olijfolie in een koekenpan. Bak hierin de garnalen met wat peper en zout tot ze bijna gaar zijn. Voeg dan de knoflook en de rode peper toe en bak dit de laatste twee minuten mee.

Giet de pasta af en doe dit bij de garnalen. Voeg ook de saus toe. Roer het geheel goed door.Pasta met avocado-fetasaus en garnalen - 7

Categories: Diner - Tag: , , , , ,

Geef een reactie