Menu

Zoek op Delichef

Volg ons op Bloglovin’

© 2012 BlogName - All rights reserved.

Firstyme WordPress Theme.
Designed by Charlie Asemota.

Pasta pesto met kip

2 juni 2015 - Author: Linda - 1 reactie

Het is altijd fijn om een aantal recepten in je repertoire te hebben die je eenvoudig en snel op tafel kan zetten na een dag werken. En het is dan helemaal fijn als het ook nog eens lekker is natuurlijk. Saaie maaltijden, daar doe ik al lang niet meer aan. Het is namelijk ontzettend makkelijk om snel iets lekkers op tafel te zetten. Dit recept bewijst dat maar weer eens.

Pasta pesto met kip - 1

Ik heb er gewoon in gedaan wat ik in huis had en wat ik lekker vind. Voel je vrij om dingen toe te voegen of weg te laten, aan de hand van wat jij in huis hebt of lekker vindt. Dat geldt eigenlijk voor elk recept trouwens, je kan alles veranderen wat je wilt. Bij bakrecepten is dat wat lastiger, maar met koken kan (bijna) alles.

Nodig voor 2 personen:

  • 200-250 gram pasta
  • 250 gram kipfilet
  • 300 gram cherry tomaten
  • 50 gram rucola
  • olijven
  • zongedroogde tomaten
  • 3 eetlepels pesto
  • 3 eetlepels creme fraiche

Pasta pesto met kip - 5

Aan de slag:

Zet eerst water met zout op voor de pasta. Voeg de pasta toe zodra het water kookt. Kook de pasta tot deze gaar is.

Snijd ondertussen de kipfilet in blokjes. Bak deze met wat peper en zout in een hapjespan tot het gaar is.

Snijd de tomaten en olijven doormidden en snijd de zongedroogde tomaten in reepjes. Voeg dit toe aan de kipfilet wanneer deze gaar is. Voeg ook de pasta toe zodra deze gaar is.

Roer de pesto en creme fraiche door de pasta. Roer als laatste ook de rucola door de pasta. Serveer direct.

Pasta pesto met kip - 7

Categories: Diner - Tag: , , , , , , , ,

Discussion (1 reactie)

  1. […] verse pesto is ontzettend veel lekkerder! Het is dus zeker de moeite waard om de pesto (voor je pasta pesto bijvoorbeeld) een keer zelf te […]

Geef een reactie