Menu

Zoek op Delichef

Volg ons op Bloglovin’

© 2012 BlogName - All rights reserved.

Firstyme WordPress Theme.
Designed by Charlie Asemota.

Penne met kip en courgette

2 november 2014 - Author: Linda - Geen reacties

Dit recept maak ik regelmatig. Het is namelijk het ideale gerecht om te maken na een lange werkdag. Het is eenvoudig en snel om te maken. Van begin tot eind ben je hier ongeveer twintig minuten mee bezig. Het smaakt echter heeriijk vol en romig, terwijl het toch een redelijk verantwoorde maaltijd is.

Penne met kip en courgette1

Nodig voor 2 personen:

  • 300 gram kipfilet
  • 1 courgette
  • 200 gram penne
  • 100 gram creme fraiche
  • paprikapoeder (en eventueel chilipoeder)
  • handje zongedroogde tomaten
  • olijfolie
  • peper en zout

Aan de slag:

Zet een pan water op met een goede scheut zout om de pasta in te koken, zodat dit kookt wanneer je klaar bent om de pasta in de pan te gooien.

Snij de kipfilet en de courgette in blokjes. Bestrooi de kip en de courgette met zout en peper.

Gooi nu de pasta in de pan, dan is de pasta ongeveer tegelijk klaar met de rest.

Verhit wat olijfolie in de pan en bak de kip rondom bruin. Voeg dan de courgette toe en bak het nog even goed door. Snij ondertussen de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes. Zet het vuur wat lager en voeg de creme fraiche, het paprikapoeder (en eventueel wat chilipoeder) en de zongedroogde tomaatjes toe.

Als de pasta gaar is, giet hem dan af en doe de pasta bij de saus. Roer dit goed door, dan is het klaar om te serveren.

Penne met kip en courgette2

Categories: Diner - Tag: , , , , ,

Geef een reactie