Menu

Zoek op Delichef

Volg ons op Bloglovin’

© 2012 BlogName - All rights reserved.

Firstyme WordPress Theme.
Designed by Charlie Asemota.

Pesto

6 maart 2016 - Author: Linda - Geen reacties

Het is al veel te lang geleden dat ik weer eens een receptje heb geplaatst. Foodbloggen en afvallen is nu eenmaal een heel lastige combinatie.

Daarnaast is het al een hele tijd te donker om goede foto’s te kunnen maken. Gelukkig beginnen de dagen weer iets langer te worden. Helaas nog niet lang genoeg om in het licht foto’s te kunnen maken van ons avondeten, maar het begint weer in de buurt te komen!

Ik begin alvast een beetje in de voorjaarsstemming te komen en bij voorjaar hoort voor mij pesto! Ik heb al heel wat recepten geplaatst waar pesto in verwerkt zit. Om heel eerlijk te zijn gebruik ik hiervoor regelmatig pesto uit een potje. Maar geloof mij: verse pesto is ontzettend veel lekkerder! Het is dus zeker de moeite waard om de pesto (voor je pasta pesto bijvoorbeeld) een keer zelf te maken.

Pesto - 5

Nodig voor 1 portie pesto:

  • 40 gram verse basilicum
  • 40 gram pijnboompitten
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 100 mL olijfolie

Aan de slag:

Rooster eerst de pijnboompitten in een droge koekenpan, totdat ze licht bruin kleuren en heerlijk beginnen te geuren.

Doe vervolgens de basilicum, pijnboompitten en knoflook in een keukenmachine. Voeg ongeveer de helft van de olijfolie toe. Maal dit fijn met de keukenmachine. Als je geen keukenmachine hebt, kan je dit ook met de staafmixer doen, dat doe ik zelf ook. Voeg vervolgens beetje bij beetje de rest van de olijfolie toe. Kijk hierbij een beetje aan hoeveel je zelf lekker vindt.

Rasp de Parmezaanse kaas fijn en roer deze door de pesto. Ik doe dit dus niet in de keukenmachine/staafmixer, maar roer de Parmezaanse kaas achteraf door de pesto.

Je pesto is nu klaar om te gebruiken!

Pesto - 2

 

 

Categories: Bijgerecht, Diner, Hapjes, Lunch, Saus - Tag: , , , ,

Geef een reactie