Menu

Zoek op Delichef

Volg ons op Bloglovin’

© 2012 BlogName - All rights reserved.

Firstyme WordPress Theme.
Designed by Charlie Asemota.

Pestorolletjes

16 juni 2015 - Author: Linda - Geen reacties

Je kan nooit te veel hapjes in je repertoire hebben. Ik ben gek op lekkere hapjes bij de borrel, deze pestorolletjes passen bijvoorbeeld ook heel goed bij een kom soep. Op een buffettafel doen ze het ook goed. Of naast een salade. Heel veelzijdig dus!

   Pestorolletjes - 4

Ik gebruikte zelf een restje zelfgemaakt pizzadeeg wat ik nog in de vriezer had liggen. Je zou ook kant-en-klaar pizzadeeg kunnen gebruiken, zoals het pizzadeeg van Tante Fanny uit het koelvak van de supermarkt.

Het recept stelt verder niet heel veel voor. De simpelste recepten zijn vaak het lekkerst! Voel je vrij om wat extra ingrediënten toe te voegen. Zongedroogde tomaatjes zou er bijvoorbeeld lekker bij zijn. Of rauwe ham. Dan lijkt het op mijn bladerdeegvlinders met pesto en rauwe ham. Salami kan ook. Genieten!

Pestorolletjes - 3

Nodig voor 16 pizzarolletjes:

  • 1 portie pizzadeeg (dat is de helft van dit recept, ongeveer 400 gram)
  • 4 eetlepels pesto
  • 100 gram geraspte kaas

Pestorolletjes - 1

Aan de slag:

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Spreid eerst het pizzadeeg uit tot een rechthoekige lap. Dit kan met een deegroller of met de hand. Smeer de pesto over het pizzadeeg. Bestrooi dit vervolgens met de geraspte kaas.

Rol het pizzadeeg op langs de lange zijde. Maak je niet teveel zorgen of het dicht plakt. Dat komt met bakken wel goed. Snijd de rol vervolgens in 16 plakjes (heel makkelijk: snijd de rol door de helft, snijd deze helften vervolgens ook door de helft, die helften weer door de helft en die helften vervolgens ook weer. Snap je het nog?).

Leg de plakjes in een ovenschaal/bakvorm met de snijkanten naar boven. Als er wat geraspte kaas af is gevallen, strooi dit dan over de rolletjes. Bestrijk de rolletjes met een beetje olijfolie.

Bak de rolletjes voor 20 minuten.

Pestorolletjes - 7

 

Categories: Bijgerecht, Hapjes - Tag: , , ,

Geef een reactie