Menu

Zoek op Delichef

Volg ons op Bloglovin’

© 2012 BlogName - All rights reserved.

Firstyme WordPress Theme.
Designed by Charlie Asemota.

Pizzadeeg

16 november 2014 - Author: Linda - 1 reactie

Ik heb inmiddels aardig wat geëxperimenteerd met het zelf maken van pizza. En wat bleek? Het is helemaal niet zo moeilijk als sommige mensen je doen geloven! Het is even wat werk, maar het is absoluut niet moeilijk.

Inmiddels heb ik dit recept ook aan m’n moeder geleerd en worden wij regelmatig uitgenodigd om een avondje pizza te komen eten. Niet verkeerd!

Bij deze dus mijn recept voor pizzabodem. Dit recept lukt al-tijd. Geniet ervan!

Pizza3

Nodig voor 3 pizza’s:

  • 500 gram bloem
  • 300 ml water
  • 7 gram instant gist
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 7 gram zout
  • 7 gram suiker

Pizza2

Aan de slag:

Mix alle ingrediënten in een staande mixer met de deeghaak. Zet de mixer eerst op de laagste stand, tot het deeg bij elkaar begint te komen. Zet de mixer dan op de middelste stand en laat hem ongeveer 10 minuten kneden. Je kunt dit ook met de hand doen, maar dan moet je misschien langer kneden. Let op: het is wel belangrijk om lang genoeg te kneden, anders rijst je deeg niet goed.

Nadat het deeg 10 minuten is gekneed door de mixer, kneed je het deeg nog even door met de hand. Verdeel het vervolgens in drie delen en vorm hier ballen van. Vet drie kommen in met olijfolie en leg in iedere kom een bal deeg. Draai ze een beetje rond, zodat aan alle kanten olijfolie zit. Dit zorgt ervoor dat het deeg niet uitdroogt. Dek de kommen af met huishoudfolie en laat het deeg 2 uur rijzen.

Pizza1

Na twee uur kan je het deeg tot een pizza vormen. Ikzelf druk eerst het deeg een beetje plat. Let op, kneed het niet opnieuw door, dan is gelijk alle lucht eruit en is het niet meer te vormen. Vervolgens maak ik met m’n wijsvingers een randje aan de pizza. Het binnenste deel rek ik uit met m’n handen en op m’n vuisten.

Pizza6

Vervolgens kan je de pizza beleggen zoals je zelf wilt. Ik zal binnenkort een paar van mijn favoriete toppings laten zien. De makkelijkste topping is tomatensaus en mozzarella en dan na het bakken wat basilicum en olijfolie. Erg lekker en altijd goed!

Pizza5

Categories: Diner, Junkfood - Tag: , , , , ,

Discussion (1 reactie)

  1. […] gebruikte zelf een restje zelfgemaakt pizzadeeg wat ik nog in de vriezer had liggen. Je zou ook kant-en-klaar pizzadeeg kunnen gebruiken, zoals het […]

Geef een reactie