Menu

Zoek op Delichef

Volg ons op Bloglovin’

© 2012 BlogName - All rights reserved.

Firstyme WordPress Theme.
Designed by Charlie Asemota.

Plaattaart met courgette en geitenkaas

26 maart 2015 - Author: Linda - 2 reacties

In mijn eetdagboekjes lazen jullie al dat ik bladerdeeg in de vriezer had en dat ik de vriezer graag leeg wilde eten. Deze plaattaart was een van de dingen die ik verzon om dit bladerdeeg op te maken.

Plaattaart courgette geitenkaas03

Deze plaattaart bevestigde mij weer hoe ontzettend goed courgette en geitenkaas bij elkaar passen. Ik gebruikte de combinatie ook al in deze pasta, dus de combinatie was me niet onbekend. Voordat de plaattaart in de oven ging, had ik dan ook al aardig wat courgette en geitenkaas gesnoept. Met de pecannoten erbij is het geheel nog lekkerder.

Lekker voor bij de paprikasoep die ik eerder al met jullie deelde bijvoorbeeld!

Plaattaart courgette geitenkaas04

Nodig voor een plaattaart, genoeg als bijgerecht voor 4 personen:

  • 6 plakjes diepvriesbladerdeeg, of 1 rol vers bladerdeeg
  • 1 courgette
  • 125 gram zachte geitenkaas
  • pecannoten
  • olijfolie
  • peper en zout

Plaattaart courgette geitenkaas07

Aan de slag:

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Snijd de courgette in plakken. Verhit wat olijfolie in een grote koekenpan en bak de courgette met wat peper en zout. Dit moet waarschijnlijk in porties, tenzij je een heel grote pan hebt.

Leg het bladerdeeg op een bakplaat. Als je de plakjes diepvriesbladerdeeg gebruikt, laat de plakjes dan een beetje overlappen en plak ze aan elkaar. Laat de courgette een beetje uitlekken en verdeel de courgette dan over het bladerdeeg. Kruimel de geitenkaas over de courgette en strooi vervolgens de pecannoten hier overheen. Bak de plaattaart voor ongeveer 20 minuten.

Plaattaart courgette geitenkaas01

Categories: Bijgerecht, Hapjes - Tag: , , ,

Discussion (2 reacties)

  1. Dit lijkt me zo ongelofelijk lekker 😀 En zo makkelijk eigenlijk 🙂

Geef een reactie