Menu

Zoek op Delichef

Volg ons op Bloglovin’

© 2012 BlogName - All rights reserved.

Firstyme WordPress Theme.
Designed by Charlie Asemota.

Preisoep

10 maart 2015 - Author: Linda - 1 reactie

In de winter eet ik graag soep, in de zomer eet ik graag salades. Op dit moment is het niet echt meer weer voor stevige soepen, maar voor salades vind ik het nog wat te vroeg. Deze preisoep is perfect voor die periode. Een lekker licht, helder soepje.

Preisoep3

Ik maak deze soep regelmatig. Met een beetje pasta erin is het een volledige maaltijd. Wat penne kan natuurlijk, maar ik vind zelf een beetje tortellini ook erg lekker. Maar gewoon zo, of met wat brood is het ook erg lekker. Tijdens het typen kwam ik erachter dat het wel een heel simpel recept is. Maar het is nu eenmaal lekker, dus het delen waard!

Preisoep2

Nodig voor 2 liter soep:

  • 2 flinke preien
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 liter bouillon
  • olijfolie

Preisoep5

Aan de slag:

Snijd de prei in ringen, de ui in halve ringen en de knoflook fijn. Verhit wat olijfolie in een flinke pan en bak hierin de prei, ui en knoflook met wat peper en zout. Laat dit een paar minuten zachtjes bakken.

Voeg vervolgens de bouillon toe en laat de soep ongeveer 10 minuten doorkoken, tot de prei helemaal zacht is.

Preisoep1

 

Categories: Soep - Tag: ,

Discussion (1 reactie)

  1. […] iets makkelijks’. Maar uiteindelijk kwam hij toch met het idee om soep te eten. Ik maakte preisoep met tortellini, maar ik vergat een foto te […]

Geef een reactie