Menu

Zoek op Delichef

Volg ons op Bloglovin’

© 2012 BlogName - All rights reserved.

Firstyme WordPress Theme.
Designed by Charlie Asemota.

Review: pizzadeeg van Tante Fanny

16 december 2014 - Author: Linda - 12 reacties

Jullie weten dat ik mijn pizzadeeg het liefst zelf maak. Mijn succesrecept heb ik jullie ook al laten zien. Ik ben echter groot fan van het koelverse bladerdeeg van Tante Fanny. Het smaakt net zo goed als wanneer ik het zelf maak en het scheelt behoorlijk wat werk. Daarom wilde ik het pizzadeeg van Tante Fanny ook wel eens proberen.

Het deeg werkt erg makkelijk. Net als het bladerdeeg, is het pizzadeeg opgerold op een vel bakpapier. Je hoeft het dus alleen maar uit te rollen. Het ruikt als een gistdeeg, dus dat begint goed.

Tante Fanny pizzadeeg4

Naast het deeg, bevat de verpakking ook een potje tomatensaus. De saus is op smaak gebracht met Italiaanse kruiden en smaakt erg goed. Het is ruim voldoende om te pizza mee te bedekken

Tante Fanny pizzadeeg1

 

Ik heb de pizza verder alleen bedekt met mozzarella en na het bakken bestrooid met basilicum (mijn favoriete pizza), om de smaak van de bodem goed te kunnen testen. En die was goed! De bodem bakt erg mooi bruin en rijst licht tijdens het bakken. De randen van mijn pizza zijn iets omhoog gekruld, omdat mijn bakplaat iets te klein was, dit komt niet door het deeg zelf.

 

Tante Fanny pizzadeeg5

Het deeg wordt lekker knapperig en de binnenkant blijft een beetje zacht en broodachtig. Naar mijn smaak is het deeg iets te bros en te dik. Hierdoor bleef het midden echter ook wat te nat tijdens het bakken. Ook vond ik persoon de smaak van het deeg iets te sterk, maar dat valt met een sterker smakende topping minder op.

Al met al ben ik onder de indruk van het kant-en-klare pizzadeeg (met saus!) van Tante Fanny, maar gaat mijn voorkeur nog steeds uit naar mijn eigen pizzadeeg. Aangezien dat natuurlijk nogal wat werk is, vind ik het pizzadeeg van Tante Fanny een goed alternatief voor dagen dat je wat minder tijd hebt. Het smaakt in ieder geval een stuk beter dan diepvriespizza en bovendien is het vrij van smaakversterkers, kleurstoffen, transvet en conserveringsmiddelen. Lang niet slecht dus!

Tante Fanny pizzadeeg3

Categories: Junkfood - Tag: ,

Discussion (12 reacties)

 1. Ziet er prachtig uit met die basilicum!

  • by Linda
   Beantwoorden

   Haha ja he! Ik krijg er gelijk weer trek van 🙂

 2. by Marja
  Beantwoorden

  Ik hou het denk ik toch maar op het zelfmaak recept, die is gewoon zoooo lekker.

 3. by Leo
  Beantwoorden

  Waar is dit tante Fanny deeg te koop?

  • by Linda
   Beantwoorden

   Bij de meeste supermarkten wel, in het koelvak bij het brood. Bij Albert Heijn, Hoogvliet en Jumbo heb ik het zelf in ieder geval gezien!

 4. Goed om te weten! Het duurt altijd in het algemeen zo lang om pizzadeeg te maken… maar dit lijkt me zeker wel wat 😀

  • by Linda
   Beantwoorden

   Als je geen tijd hebt om zelf pizzadeeg te maken is dit absoluut een goed alternatief!

 5. by Lianne
  Beantwoorden

  Leuk, ga ik zeker eens proberen! Heb even gekeken maar hier vind je een overzicht met waar het verkrijgbaar is. AH zie ik er niet bij staan: https://www.tantefanny.nl/gek-op-pizza/verkrijgbaarheid/

 6. by Ingrid
  Beantwoorden

  Kan je pizzadeeg van tante Fanny invriezen?

  • by Linda
   Beantwoorden

   Ik zou het eerlijk gezegd niet weten. Mijn eigen recept voor pizzadeeg kan je wel invriezen!

Geef een reactie