Menu

Zoek op Delichef

Volg ons op Bloglovin’

© 2012 BlogName - All rights reserved.

Firstyme WordPress Theme.
Designed by Charlie Asemota.

Rijst met kip in champignonsaus

11 december 2014 - Author: Linda - Geen reacties

Oorspronkelijk was dit een recept voor boeuf stroganoff. Ik heb inmiddels echter zo veel aangepast, dat ik het niet meer zo durf te noemen. Ik gebruik zelfs kip! Ook al is het allang niet meer wat het oorspronkelijk was, het is ontzettend lekker!

Mijn favoriete onderdeel in dit gerecht is de augurk. Ik heb het wel eens zonder gemaakt, omdat ik geen augurk meer in huis had, maar dat miste ik echt. De frisse toon in het verder vrij zware gerecht is heerlijk.

Een korte zoektocht leerde mij overigens dat niet zo makkelijk is te zeggen wat het klassieke recept voor boeuf stroganoff is. Ik ben verschillende recepten tegen die allemaal beweerden het klassieke recept te zijn. Nu ben ik wel heel nieuwsgierig wat echt het klassieke recept voor boeuf stroganoff is. Iemand met een Russische oma toevallig?

Rijst met kip in champignonsaus4

Nodig voor 4 personen:

  • 300 gram rijst
  • 500 gram kipfilet
  • 3 uien
  • 250 gram champignons
  • 4 augurken
  • 1 eetlepel bloem
  • 100 mL water
  • 1 groentebouillonblokje
  • 300 mL zure room
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper en zout

Rijst met kip in champignonsaus3

Aan de slag:

Bereid eerst alles voor. Snij de uien in ringen, de champignons en de augurken in plakjes en de kipfilet in blokjes. Zet een pan water op voor de rijst.

Breng de kipfilet op smaak met peper en zout en bak dit in de olie gaar. Haal de kip vervolgens uit de pan.

Bak de uien en de champignons in de olie waar je de kip in gebakken hebt voor ongeveer vijf minuten. Kook ondertussen de rijst. Voeg vervolgens de bloem toe en bak dit kort mee, om de smaak van rauwe bloem eruit te halen. Voeg vervolgens het water en het bouillonblokje toe en breng dit aan de kook. Voeg dan de augurken toe en laat dit ongeveer vijf minuten zachtjes koken.

Zorg dat de saus nu niet langer kookt. Roer de zure room, de mosterd en het vlees door de saus. Verwarm dit even, maar zorg dat de saus niet meer kookt. De rijst moet nu ook ongeveer klaar zijn. Serveer de rijst met de saus.

Rijst met kip in champignonsaus2

Categories: Diner

Geef een reactie