Menu

Zoek op Delichef

Volg ons op Bloglovin’

© 2012 BlogName - All rights reserved.

Firstyme WordPress Theme.
Designed by Charlie Asemota.

Rijst met kip in pindasaus

24 februari 2015 - Author: Linda - Geen reacties

Iedereen heeft een aantal van dit soort recepten nodig in zijn leven. Gerechten die binnen een half uur klaar zijn, geen gekke ingrediënten, vol van smaak en gewoon lekker.

Een scherpe lezer ziet dat dit recept vrij veel lijkt op mijn mie met garnalen en pindasaus. Garnalen eet ik liever met mie en kip eet ik liever met rijst. Maar ieder zijn ding, dus wissel het gerust een keer om. In dit recept gebruik ik kokosmelk in plaats van water. Dit maakt deze saus wat romiger dan de saus die ik bij de garnalen maak. Voor bij kip en rijst vind ik dat zelf lekkerder, bij garnalen heb ik weer liever een wat minder romige saus. Maar ook dat is een kwestie van smaak. Beide gerechtjes staan bij ons regelmatig op het menu in ieder geval.

Rijst met kip in pindasaus3

Nodig voor 2 personen:

 • 300 gram kipfilet
 • 1 ui
 • 150 gram rijst
 • ½ blik kokosmelk
 • 2 eetlepels pindakaas
 • sojasaus
 • sambal
 • handje gezouten pinda’s
 • gebakken uitjes
 • olijfolie
 • peper en zout

Rijst met kip in pindasaus1

Aan de slag:

Zet eerst de rijst op. Ik ben geen ster in rijst koken. Ik heb zelfs rijst laten aanbranden. Ik volg dus gewoon de instructie op de verpakking, of ik zet een flinke pan met water op met wat zout en kook hier de rijst in voor ongeveer 20 minuten. Ik proef tussendoor of het goed is.

Snijd de kip in blokjes en de ui in halve ringen. Bestrooi de kip met zout en peper.

Verhit ongeveer 2 eetlepels olijfolie in een hapjespan. Bak de kip hier een paar minuten in, tot het aan alle kanten dichtgeschroeid is. Voeg dan de ui toe en bak deze ongeveer twee minuten mee.

Voeg vervolgens de kokosmelk toe, de pindakaas en drie eetlepels sojasaus. Laat dit een minuut of vier zachtjes koken. Breng de saus dan op smaak met sojasaus en sambal.

Dien de rijst op met daarop de kip en de saus. Strooi hier wat pinda’s en gebakken uitjes overheen.

Rijst met kip in pindasaus4

Categories: Diner - Tag: , , , ,

Geef een reactie