Menu

Zoek op Delichef

Volg ons op Bloglovin’

© 2012 BlogName - All rights reserved.

Firstyme WordPress Theme.
Designed by Charlie Asemota.

Risotto met chorizo en kastanjechampignons

11 november 2014 - Author: Linda - Geen reacties

Het lijkt wel verplicht om risotto lekker te vinden als foodie. Het valt wel op dat bijna iedere foodie gek is op risotto. Ik heb dit nooit zo begrepen. Tot voor kort had ik namelijk alleen te natte, te harde of te zoute risotto geproefd. Inmiddels weet ik gelukkig beter.

Risotto is een ultiem comfort food. Heerlijk smeuïg, vullend en verwarmend. Deze risotto met chorizo en kastanjechampignons is daar het ultieme voorbeeld van. Perfect voor een herfstavondje!

Risotto met chorizo en kastanjechampignons5

Nodig voor 2 personen

  • 1 ui
  • 150 gram kastanjechampignons
  • 150 gram chorizo
  • 150 gram risottorijst
  • 50 mL witte wijn
  • 750 mL bouillon (heel slappe bouillon, ik maak hem met de helft zo veel poeder als normaal)
  • 25 gram boter
  • 50 gram geraspte parmezaanse kaas (zorg dat je een goede kwaliteit neemt, ik kies altijd voor een stuk echte parmigiano reggiano die ik zelf rasp)

Risotto met chorizo en kastanjechampignons8

Aan de slag

Snipper de ui, snij de champignons in plakjes en de chorizo in blokjes.

Risotto met chorizo en kastanjechampignons1

Verhit wat olie in de pan. Fruit hierin eerst de ui. Voeg vervolgens de champignons en de chorizo toe en bak deze even aan. Voeg tenslotte de rijst toe en bak deze glazig.

Risotto met chorizo en kastanjechampignons2

Voeg nu de witte wijn toe en kook dit tot het is opgenomen. Voeg vervolgens beetje bij beetje de bouillon toe. Zorg dat de bouillon volledig is opgenomen voordat je weer wat toevoegt. Ga hiermee door totdat de rijst gaar is.

Risotto met chorizo en kastanjechampignons3

Als de rijst gaar is en de bouillon volledig opgenomen is, roer dan de boter en de geraspte parmezaanse kaas door de risotto. De risotto kan nu opgediend worden!

Risotto met chorizo en kastanjechampignons4

Categories: Diner - Tag: , , , ,

Geef een reactie