Menu

Zoek op Delichef

Volg ons op Bloglovin’

© 2012 BlogName - All rights reserved.

Firstyme WordPress Theme.
Designed by Charlie Asemota.

Risotto met pesto en garnalen

28 januari 2015 - Author: Linda - Geen reacties

Na mijn geslaagde risotto met chorizo en kastanjechampignons, ben ik uiteraard verder gaan experimenteren. Ik had al tijden in mijn hoofd dat ik een risotto met garnalen wilde maken en zo geschiedde.

Risotto met pesto en garnalen6

Een klassieke combinatie met risotto en garnalen is doperwten. Hier ben ik helaas niet zo’n fan van. Ik heb dus zitten nadenken wat ik wel lekker vind en goed bij risotto en garnalen zou passen en uiteindelijk kwam ik op pesto. Een topcombinatie, al zeg ik het zelf! Het gerechtje is al met al heel simpel geworden, zoals ik het liefst heb met gerechtjes die ik na een werkdag maak.

Risotto met pesto en garnalen1

Nodig voor 2 personen:

  • 1 ui
  • 200 gram risotto rijst
  • een scheutje witte wijn (optioneel)
  • 750 mL bouillon
  • 2 eetlepels pesto
  • 250 gram garnalen
  • olijfolie
  • zout en peper

Risotto met pesto en garnalen7

Aan de slag:

Snipper de ui. Verhit een eetlepel olijfolie en fruit de ui hierin met wat zout en peper. Voeg de risotto rijst toe en bak deze ongeveer 2 minuten mee, tot de rijst glazig ziet.

Voeg de wijn toe en laat dit inkoken. Als je liever geen wijn gebruikt, kun je deze stap overslaan. Voeg vervolgens een soeplepel bouillon toe. Zorg ervoor dat deze volledig is opgenomen en voeg dan weer een soeplepel bouillon toe. Ga hiermee door tot de rijst gaar is.

Bak ondertussen in een aparte pan de garnalen gaar met wat peper en zout.

Als de risotto gaar is, voeg dan de pesto toe. Roer dit goed door.

Serveer de risotto met de garnalen erop. Garneer eventueel met basilicum

Risotto met pesto en garnalen4

Categories: Diner - Tag: , ,

Geef een reactie